2024. április 25., csütörtök
ADA – BALOG BÉLA-EMLÉKTORNA

Szabadkai győzelem a teremlabdarúgó-tornán

A szabadkai Kraljevina Srbija VV Vlahović csapatának győzelmével ért véget 2016/2017-es Balog Béla-emléktorna, amelyet a községi sportközpont szervezett Ada község önkormányzatának a támogatásával. A hagyományos téli teremfocitorna vasárnapi döntőjében telt ház előtt a szabadkai gárda magabiztosan 3:1-es arányú győzelmet aratott az adai Cvitko Trans csapata felett, amelynek így nem sikerült a címvédés. A Kraljevina Srbija VV Vlahović csapata már az első félidő legelején megszerezte a vezetést, amit a második játékrész elején tovább növelt, majd a hajrában megszerezték a harmadik találatukat is. Az adai csapatnak viszont csak a meccs végén sikerült betalálni és szépíteni, habár a Cvitko Trans játékosai mindent megtettek, hogy megfordítsák a mérkőzést. Lendületesen támadtak, és jó néhány gólhelyzetet kidolgoztak, köztük több kapufát is lőttek, de az ellenfél kapusa bravúrosan védett, és egy kivétellel minden próbálkozást hárított. Ezt megelőzően a bronzmeccsen két óbecsei csapat lépett pályára, a Čajkini Asovi és a Vremeplov. Az első félidő 2:2-es döntetlennel ért véget, de a mérkőzést végül a Čajkini Asovi csapata nyerte meg 5:4 arányban, és ezzel megszerezte a harmadik helyet. A két mérkőzés között az adai AFK és a moholi Bácska utánpótláscsapata játszott egymással revümeccset, amit a moholiak 2:1-re megnyertek, emellett a szünetekben fúvósok szórakoztatták a közönséget.

A teremfocitorna ünnepélyes díjkiosztóval zárult, amelyen a szervezők kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak, valamint a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet, valamint az egykori kapus, Balog Béla fiának 10 000 dináros felajánlását Milan Sekulić (Kraljevina Srbija VV Vlahović) vehette át. A legjobb játékosnak Miloš Grubort (Kraljevina Srbija VV Vlahović) választották meg, a torna gólkirálya Ognjen Đuričin (Čajkini Asovi) lett 8 találattal. Az első helyezett csapat díja 220 000 dinárt volt, a második helyezetté 60 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 40 000 dináros jutalomban részesült.

A teremfocitornán 31 csapat vett részt 13 vajdasági településről. Körtvélyesi Tícián szervező elmondta, hogy a részt vevő csapatok elismerően nyilatkoztak a tornáról, és már jelezték, hogy a következőn is szeretnének játszani:

– A teremfocitorna jól sikerült. A tavalyi résztvevők közül három jó csapat volt, amely az idei tornán nem vett részt, de jelentkeztek új csapatok. Elégedettek vagyunk a csapatok létszámával, mert széles körből érkeztek Szabadkától Bácsföldváron, Törökbecsén és Nagykikindán át egészen Topolyáig. Terjed a hír a torna színvonaláról, és bízom benne, hogy a következő még jobb lesz. A teremlabdarúgó-torna megszervezésére újra pályázni fogunk támogatásért a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnál és Ada község önkormányzatánál. Várhatóan már áprilisra kiderül, milyen pénzeszközökkel rendelkezünk, és ez lehetőséget ad arra, hogy felvegyük a kapcsolatot komolyabb cégekkel, amelyek félig-meddig névadó szponzorként is szerepelnének. Ez a torna szerintünk odáig fejlődött, hogy komoly reklámfelületet tud biztosítani, nemcsak egy adai, hanem egy vajdasági szintű cégnek is. Ha ezt párosítani tudjuk, akkor a következő teremlabdarúgó-torna még színvonalasabb lehet – nyilatkozta Körtvélyesi.