2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Három újonc a keretben

Ma folytatódnak a férfivízilabda-világliga küzdelmei, Szerbia együttese Szlovákiával csap össze a harmadik fordulóban. Dejan Savić szövetségi kapitány már korábban kijelölte keretét, amely az elmúlt időszakhoz képest jelentősen változott. Az olimpiai bajnokok közül csak Dušan Mandić és Nikola Jakšić jut szerephez a mai mérkőzésen, ráadásul három újonc is bekerült az együttesbe: Filip Radojević, Đorđe Lazić és Marko Janković.

Sava Randelović fülproblémája elhúzódik, még decemberben, a németek elleni találkozót követően betegedett meg, azóta sem sikerült felgyógyulnia. Őt neveztem volna, de emiatt sajnos ki kellett hagynom a keretből. Hátul kicsit kevesebben vagyunk így, Jakšić és Drašović személyében gyakorlatilag két bekkel játszunk majd, de bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a helyzetet. Bekerült három újonc, Radojević, Lazić és Janković. Tehetséges játékosok, kíváncsi vagyok, élesben mit tudnak nyújtaninyilatkozta Dejan Savić.

Szerbia kerete a Szlovákia elleni mérkőzésen: Dimitrije Rističević és Lazar Dobožanov (kapusok), Filip Radojević, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Marko Janković, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanović, Gavril Subotić.

Savić bátran kísérletezhet a fiatalokkal, hiszen csapata az eddigi mérkőzéseit megnyerte – mind a románokat, mind a németeket magabiztosan győzték le –, míg a szlovákok ugyan megverték Németországot, a románoktól viszont kikaptak.