2024. április 24., szerda

Zoran Drobnjak igazgató maradna

A Szerbia Utai Közvállalatban az idén írják ki a pályázatot a vezérigazgatói tisztség betöltésére. Zoran Drobnjak, a közvállalat megbízott igazgatója úgy döntött, pályázni fog a cég vezérigazgatói tisztségére és megjegyezte, hogy 30 éves útkarbantartói munkatapasztalata és mindaz a munka, amit az utóbbi 10 évben végzett a Szerbia Útjai vállalatnál, teszi alkalmassá erre a tisztségre. Hozzátette, hogy megbízott igazgatóként 2011 óta, öt kormány mandátuma alatt, áll a közvállalat élén.

– A szerb kormány feladata az, hogy igazgatókat nevezzen ki és váltson le, az én feladatom pedig a közutak karbantartása. A sajtó már több százszor kinevetett, de a szerb kormány tudja, mit csinál – mondta Drobnjak.

Kiemelte, hogy a szerb kormány ülésén Aleksandar Vučić kormányfő nem nem bírálta személyiségét, elégedett ugyanis a Szerbia Utai Közvállalat munkájával.

– Zorana Mihajlović közlekedési miniszter annyira szigorú, hogy figyelembe vesz minden tizedesvesszőt, és mindennap felszólít bennünket, hogy fejezzük be azt, amit elkezdtünk. A szerb kormány elégedett velem és ezért nem váltottak még le – mondta a megbízott igazgató.

Szavai szerint már 30 éve dolgozik a szakmában és igen furcsa volna, ha nem értene hozzá. Hozzáteszi, ha valaki nem ért a szakmájához, jobb volna, ha nem is művelné, és ez főképp az igazgatókra igaz.