2024. április 25., csütörtök

Palmát meghívták Trump beiktatására

Azt mondja, ő az egyetlen szerb politikus, akinek az USA elnöki kabinetje meghívót küldött

Dragan Marković Palma jagodinai politikus, az Egységes Szerbia elnöke meghívást kapott Donald Trump megválasztott egyesült államokbeli elnök beiktatási ceremóniájára – erről maga számolt a Jagodina melletti Končarevo településen, amikor a Keresztelő Szent János templomnál badnjakot égetett a helyiekkel az ortodox karácsonyi szokásoknak megfelelően.

– Mintegy 15 nappal ezelőtt felhívtak bizonyos személyek az USA-ból és megkértek arra, hogy továbbítsak mindent, amit Trumppal kapcsolatban elmondtam a választási kampány idején. Elküldtem, amit csak találtam és közölt a média. Hat nappal ezelőtt, egyetlen szerbiai politikusként, meghívót kaptam az elnök beiktatására Washingtonba – mondta el újságíróknak Palma.

Emlékeztetett, hogy az egyik kick-box mérkőzés előtt, július 7-én mondta először, annak örülne, ha Amerikában Trump győzne a választás során. Mint mondta, nem kis dolog, hogy Washingtonba utazhat, mert egyik amerikai útja sem volt eredmény nélküli, mindig számos beruházást szerzett városának.

Semmiképp sem tudta volna Hillary Clintont támogatni, tette hozzá, hiszen férje rendelte el az akkori Jugoszlávia bombázását 1999-ben. Szerinte az USA politikája jó irányba fog most változni Szerbiával szemben.