2024. április 19., péntek
KOSÁRLABDA

Váratlan lemondás

Maljković távozik a posztjáról

Lemondott a szerb női kosárlabda-válogatott vezetőedzői posztjáról Marina Maljković. A tréner 2011-ben vette át a csapatot, amelyet nagy sikerekig vezetett: 2015-ben megnyerte az Európa-bajnokságot, a riói olimpián pedig bronzérmet szerzett.

Hosszú gondolkodás és sok álmatlan éjszaka után hoztam meg a nehéz döntést, hogy nem folytatom a munkámat. A lemondásom oka a fizikai és érzelmi kiüresedés. Nem szeretem a »fáradtság« szót, a játékosaimnak sem engedem használni” – jelentette ki Maljković a Szerbiai Kosárlabda-szövetség új elnökével, Predrag Danilovićtyal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Danilović kiemelte, hogy megérti az edző távozásának okait, és a szövetségben Maljković mielőbbi pótlására fog törekedni: „Ez nyilvánvalóan nem jó hír. Marinával néhány napja leültünk beszélgetni, és elmagyarázott bizonyos dolgokat. Tudja, mit gondolok róla emberileg és szakmailag. A szövetség nevében köszönettel tartozunk neki. Nincs semmiféle nagy történet emögött, sajnálom, hogy nem fogunk többet együttműködni, de ilyen a profi élet.”

Maljković köszönetet mondott a teljes KSS-nek, szakmai stábjának, játékosainak és a csapatot támogató népnek: „Nemcsak azoknak köszönöm, akik az érmeket viselték a nyakukban, hanem minden egyes játékosnak, aki valaha is velünk edzett. Sajnálom, hogy nem tudok többet együtt dolgozni azzal az emberrel, akit nagyra tartok, aki a kosárlabdánk legendája, nem csak játékosként.”

Idén legnagyobb feladatként a nyári csehországi Eb vár a női válogatottra.