2024. április 20., szombat

Három évtized munkájának eredménye

Az ország 127 szociális védelmi központjának versenyében a munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztérium a 2016-os évre Vesna Margaretićnek, a szabadkai Szociális Központ munkatársának ítélte oda Az Év embere díjat.

A díj kapcsán Vesna Margaretić a Szerbiai Rádió és Televíziónak elmondta, már közel három évtizede szociális munkásként dolgozik, jelenleg a Gyermek és Ifjúságvédelmi Szolgálat vezetője, itt mindennap mérlegelni kell, mikor szükséges segíteni a szülőknek a gyermekekkel való kapcsolatok fenntartásán, és mikor ajánlott nevelőcsaládnál elhelyezni a gyermekeket.

A Szociális Központban kollégái dicsérik Vesna Margaretić együttműködő-készségét és munkához való viszonyát.

– Vesna szorgalmas, elhivatott és határozott, mindig a felhasználók védelmét és érdekeit tartja szem előtt – mondta az egyik kolléganője.

– Mindig a csapat legerősebb láncszeme volt – fűzte hozzá egy másik kolléganője.

Vesna Margaretić véleménye szerint az elismerés az egész kollektíva érdeme.

– A szociális munkás hivatáshoz nagymértékű higgadtságra van szükség. Soha sincs megoldatlan helyzet, mindenre létezik megoldás, csak türelmesnek kell lenni. Az élet bármely területén az emberek nagyon türelmetlenek, legfőbb prioritásnak a türelmet tartom – mondta a kitüntetett, hozzáfűzve: akkor a legboldogabb, ha a nevelőcsaládokban nevelkedett gyermekek felnőttként jó emberekké és sikeres szülőkké válnak.