2024. március 28., csütörtök
DAKAR-RALI

Paraguayi rajt a flúgos futamon

Argentína határáról, Paraguay fővárosából, a mintegy félmillió lakosú Asunciónból rajtolt az idei Dakar-rali. A mért szakasz csupán 39 kilométer, de az össztáv 454 kilométer volt, így a versenyzőknek tegnap is kellett vigyázniuk, mert egy esetleges technikai hiba már most borsot törhetett a résztvevők orra alá. A cél már Argentínában, a Chaco tartomány 300 ezres székvárosában, Resistenciában volt, s bár a város a Negro és a sokkal nagyobb Paraná folyó között fekszik, a karaván ma Chaco erdős területei, majd a pampák, az ország hatalmas alföldje felé veszi az irányt, s a nyugatra tartó több mint 800 km után az Andok tövében, San Miguel de Tucumánban ér célba.

A motorosoknál egyébként négy magyar jelentkezett be: a magyarországi Dési János és Horváth Lajos, a romániai Gyenes Emánuel és a szabadkai Saghmeister Gábor.

Néhány érdekesség az idei Dakar-raliról: a Peugeot egy új, 3008DKR jelzésű járművel jelentkezett, s zászlóshajóját a legendás francia Stéphane Peterhansel vezeti majd. Legnagyobb konkurenciája a WRC-legenda, szintén francia Sébastien Loeb és a hároméves Mini-szerződését letudó katari Nasszer al-Attijah lesz, akit a Toyotához csalogattak át, s aki az utóbbi három évben dobogón volt, a Volkswagennel és a Minivel pedig végső győzelmet tudhat magáénak. Ebben a kategóriában tehát teljesen nyílt a mezőny, a motorosok körében mégis több a talány, hiszen a spanyol Marc Coma visszavonult, a francia Cyril Despres pedig immár az autós mezőnyben próbálkozik. A legnagyobb esélyes a tavalyi győztes ausztrál Toby Price, akit nemcsak a KTM megszokottan erős csapata, hanem a Honda és a Yamaha is üldözni fog. Ugyanígy érdekes lesz a kamionosok versengése is, hiszen az orosz Kamaz nem sokáig tűri majd az Iveco uralmát, hiszen 2000 óta a 16 versenyből 14-et megnyertek. A holland Gerard De Rooy címvédését Ajrat Mardejev és Eduard Nyikolajev kívánja majd megszakítani, de a háttérben ott van a cseh Aleš Loprais Tatrája és a 2007-es bajnok holland Hans Stasey MAN-ja is.

A hozzáértők egyébként azt mondják, hogy az idei Dakar-rali első fele a ralisoknak felel majd meg, s az a hír járja, hogy a navigáció az eddiginél még nehezebb lesz. Ez állítólag a verseny sportigazgatójává előlépett Coma műve, a legnehezebb az ötnapos bolíviai kaland lesz majd, amely teljesen előreláthatatlan terepet és magas tengerszinti viszonyokat ígér, a döntő szakasznak pedig a 11.-et ígérik, amely Saltától Chilecitóig vezet.

Címvédők, autó: Stéphane Peterhansel (francia). Motor: Toby Price (ausztrál). Quad: Marcos Patronelli (argentin). Kamion: Gerard de Rooy (holland).

1. szakasz, Asunción–Resistencia (454 km, 39 km mért szakasz), motorosok: 1. De Soultrait (francia, Yamaha) 28:20 perc, 2. Pedredo García (spanyol, Sherco) +0,2, 3. Brabec (amerikai, Honda) +0,14, … 33. Gyenes (romániai, KTM) 2,58, … 85. Dési (magyar, KTM) +8,17, … 100. Saghmeister (szerbiai, KTM) +9,15, … 139. Horváth (magyar, KTM) +19,11 perc hátrány stb. Autósok: 1. Al-Attiyah (katari, Toyota) 25,41 perc, 2. Pons (spanyol, Ford) +0,24, 3. Roma (spanyol, Toyota) +0,29 másodperc lemaradás stb. Quad: 1. Medeiros (brazil, Yamaha) 32,53 perc, 2. Gonzales (argentin, Yamaha) 1:02, 3. Sanabria Galeano (paraguayi, Yamaha) 1:39 perc lemaradás stb.