2024. április 18., csütörtök

Kétnapos újévi buli

Újvidéken az idei újévi műsorokat kétnaposra tervezték, a Két.Újév. elnevezésű rendezvénysorozatot a Novi Sad 2021 csapata szervezi

Az újévi rendezvénysorozatot négy helyszínen tarják meg: a Duna parkban, a Szabadság téren, a Köztársaság téren és az M Stúdióban. A sokszínű program keretében több mint 100 előadó lép fel, több mint 40 órás műsort adnak elő különféle zenei zsánerekből, lesz gyermekeknek való előadás, popzene, rock, klasszikus és filmzene is.

Újvidéken az újévi buli az idén két napig tart, rengeteg koncertet, előadást tartanak városszerte. A Szabadság téren már javában „ácsolják” a színpadot, itt fog lebonyolódni a program legnagyobb része (Ótos András felvétele)

Újvidéken az újévi buli az idén két napig tart, rengeteg koncertet, előadást tartanak városszerte. A Szabadság téren már javában „ácsolják” a színpadot, itt fog lebonyolódni a program legnagyobb része (Ótos András felvétele)

A négy helyszínen olyan népszerű hazai előadók lépnek fel, mint az Irie FM, Zemlja gruva, Drum`n`zez, az NS2021 Szimfonikus zenekar Sergej Trifunovićtyal, Big bend Bojana Stamenkovval, az Újvidéki Kamarakórus, Ana Perišić, Josip A Lisac. Az elektronikus zene legismertebb képviselői közül a fellépnek többek között Timo Maas, Vladimir Aćić, Smt#ng, Yeah Left, Rasheed, Struka és mások.

Szilveszter estéjén a főattrakció sokak szerint Zdravko Čolić koncertje lesz a Szabadság téren, az előzenekar pedig az újvidéki Big bend lesz, akik Bojana Stamenkovval, valamint az Újvidéki Kamarakórussal lépnek fel 21 órától.

December 31-én már a reggeli órákban elkezdődnek az ünnepi műsorok. A Duna parkban a gyermekeket kelőször Branimir Rosić szórakoztatja. A Visoko C Egyesület legkisebbek számára gyermekoperát ad elő, ezután következik a Zvončići gyermekkórus előadása, őket pedig a Do, re, mi zenei műhelymunka résztvevői követik, majd a Melodies zeneiskola tanulóinak a fellépését láthatják. A gyermekek számára tervezett műsor 10 órakor kezdődik, a gyermek újévvárást pedig délben tartják meg, és meglepetést is tartogatnak a kicsik számára. A Duna parkban megrendezésre kerülő rendezvényeket az IDEA kereskedelmi lánc és a Jégerdő projekt támogatták.

A Két. Újév. Elnevezésű programot december 30-án 18 óra 30 perckor kezdik a Köztársaság téren, majd következhet a háromnapos rendezvénysorozat. A „bemelegítőt” a Džez kombinat biztosítja, majd következik a Milena Jančurić group, amely a dzsessz ritmusaival és filmzenével kápráztatja el a közönséget. Milena Jančurić fuvolaművész a híres Berkeley egyetemen szerzett oklevelet, majd koncertjeivel aratott nagy sikereket – írja a Dnevnik napilap. Az első estét DJ Vukašin Vojvodić zárja. December 31-én Đ Dirtu nyitja a fellépők sorát délelőtt 10 órakor, őt követi a Snjing time és Ana Perišić. Az esti műsort DJ Vukašin Vojvodić kezdi, majd következik a Drum`n`zez és az Irie FM. A zene kedvelői másnap is folytathatják a bulizást, január elsején 17 órakor kezdődik az ünnepi műsor, fellép a Josip A Lisac, Branimir i neprijatelji, Project Beatz and Keus, majd az est végén a Zemlja gruva zárja a programot. A Köztársaság téri rendezvényeket a Tržnica közvállalat és az Artecomarket manifesztáció támogatták.