2024. március 29., péntek
ASZTALITENISZ

Túlszárnyalták az elképzeléseket

A kishegyesi asztaliteniszklub U12-es és U14-es leánycsapata Vajdaság legjobbjai – Szerény körülmények között is lehet jó eredményeket elérni

A kishegyesi Dombos Asztaliteniszklub nem tartozik a nagy egyesületek közé, nevét mégis egyre több tisztelet övezi. A szerény munkakörülmények ellenére a kishegyesi asztaliteniszezők eredményt eredményre halmoznak, és olyan kiváló, fiatal tehetségek is vannak soraikban, mint Katarina Gvozdenović.

– A Dombos Asztaliteniszklub játékosai az idén 34 versenyen vettek részt. Ebből 5 külföldi verseny volt, a többi szerbiai. Arról büszkén számolhatunk be, hogy harminc év után a kishegyesi klub női csapata a Vajdasági Ligában versenyez. Az első félév befejeztével a lányaink jelenleg a második helyen állnak 16 ponttal. Reméljük, hogy ezt a helyezést tovább tudják tartani, és a rájátszásban is részt tudnak venni, vagyis versenyben lehetnek a feljutásért. A lányok és a fiúk összesen 93 érmet szereztek az év során, ez a szám tavaly 85 volt. A legtöbb érmet ezúttal is Katarina Gvozdenović gyűjtötte be, eddig 19 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzérmet. A második legeredményesebb Szőke Regina 2 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzéremmel, de minden játékosunk szerzett érmet valamilyen szintű versenyen. Idén egy új játékos is csatlakozott hozzánk, Kovács Katona Lilla Topolyáról – számolt be lapunknak Bíró Anikó, a Dombos Asztaliteniszklub koordinátora.

A klub legeredményesebb játékosa tehát Katarina Gvozdenović, aki a hazai sikerek mellett szép eredményeket ért el Szlovákiában, Zágrábban, valamint Düsseldorfban az Andro Kids Openen, ahonnan egy első és egy második helyezéssel tért haza.

A klub számára az is nagy eredmény, hogy a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség Katarinát és Kovács Katona Lillát is meghívta a válogatottba, és először szereztek világranglistás pontokat. Ami a szerbiai pontversenyt illeti, Katarina a korosztályában a harmadik helyen áll 534 ponttal, Lilla pedig második az országos ranglistán. Az idén a Dombos Asztaliteniszklubnak csapatban is sikerült kiváló eredményt felmutatnia.

– Lányaink az idén először indultak csapatban a vajdasági szintű U12-es versenyen, és elsők lettek. Az U14-es kategóriában pedig december során nyerték meg a versenyt, így elmondhatjuk, hogy kétszeres vajdasági bajnokok vagyunk. Minden elképzelést túlszárnyaltak a lányok, jelen pillanatban a miénk Vajdaság legjobb újonc- és serdülőcsapata – mondta el Bíró, majd arról is szólt, hogy a kishegyesi klub az eredmények ellenére is szerény körülmények között dolgozik. Példaként azt hozta fel, hogy az edzőterem kérdése sincs teljesen megoldva.

– Jelenleg 15 aktív játékosunk van, de van még 5-6 gyerek, akik bejárnak edzeni, vagyis mintegy 20 gyerekkel foglalkozunk, igaz, ebből mindössze három fiú. A jövő évben is szeretnénk minél több versenyen részt venni, mind idehaza, mind külföldön. Az idén a tartományi sporttitkárság pályázatán keresztül sikerült szereznünk egy asztalt, amely edzésre kiváló. Jövőre is szeretnénk pályázni, mert szükségünk van egy profi versenyasztalra is, mivel a lányok játéka ezt megkívánja. Támogatóink között vannak magánszemélyek, állandó támogatónk pedig Kishegyes község önkormányzata, valamint a kishegyesi helyi közösség. Sajnos, a teremproblémánk csak részlegesen lett megoldva, továbbra is az általános iskola tornatermében van heti három edzésünk. Ehhez képest viszont kiválóak az eredmények. Katarináéknak vannak pluszedzéseik is, mert napi 3-4 óra felkészülés nélkül nem lehet ilyen eredményeket elérni. Számukra a bácsfeketehegyi Kultúrotthon biztosított helyet – számolt be a koordinátor.