2024. március 29., péntek

Valószínűleg megölték Görögország brazíliai nagykövetét

A brazil rendőrség szerint gyilkosság áldozata lett Görögország brazíliai nagykövete, feltehetőleg az ő holttestére bukkantak rá egy kiégett gépkocsiban Rio de Janeiróban, helyi idő szerint csütörtökön.

Kiriakosz Amiridisz december 26-án tűnt el, és utoljára hétfőn látták a Rio de Janeiro állam északi részén található Baixada Fluminense régióban - közölték.

Annak az autónak a rendszámtáblája, amelyben a holttestre bukkantak, megegyezik az 59 éves diplomata által bérelt járművével. A gépkocsit a brazil nagyváros Nova Iguacu nevű körzetében találták meg - jelentette a G1 hírportál a rendőrségre hivatkozva.

A Brazíliában működő görög diplomáciai képviselet közölte, hogy utoljára hétfőn beszéltek Amiridisszel. Követségi források a Folha de Sao Paulo című napilapnak azt mondták, hogy a nagykövet hivatalosan január 9-éig szabadságon van.

A Folha Vitória című brazil hírportál szerint a görög képviseletet január óta vezető diplomata Brasíliában él, ahonnan feleségével együtt december 21-én utazott el Rio de Janeiróba, hogy ott töltsék szabadságukat. A brazil fővárosba január 9-én terveztek visszatérni. A nagykövet eltűnéséről felesége értesítette a hatóságokat, miután férje nem tért vissza a közös nyaralóba.

Amiridisz 2012-től 2016-ig Líbiában dolgozott diplomataként, korábban, 2001 és 2004 között Rio de Janeiró-i főkonzul volt.