2024. március 28., csütörtök

A „mégis” a győztes hozzáállás

Rengeteg ellenszéllel küszködünk az életben, ezek többek között a félelmeink, megszokási kényszereink, sérelmeink, negatív érzelmeink, korlátozó vélekedések, kételkedés, jellemhibák – amelyek folyamatosan ellenszélként korlátozzák az életünket. Hogy és honnan lehet mégis erőt meríteni, hogy felálljunk, és talpon maradjunk. Erről a témáról beszélt dr. Magyar Lóránt szabadkai mentálhigiénés szakember, életvezetési tanácsadó és állandó diakónus a Magyar Szó Kft. IV. emeleti dísztermében az érdeklődőknek.

Dr. Magyar Lóránt és Jelačić Erzsébet (Bozsoki Valéria felvétele)

Dr. Magyar Lóránt és Jelačić Erzsébet (Bozsoki Valéria felvétele)

A témáról írta meg és mutatta be első könyvét, amely a tematikus CD-k után jelent meg. A MÉGIS legyél Győztes című könyv a „győztes” szót nem fellengzős értelemben használja. Azt a magatartást jelenti, hogy mégis tudom vinni az életet, megharcolni, kapaszkodókat keresni, értelmet találni, és bátorsággal, bizakodással menni az úton. Magyar Lóránt előadása és könyve a „mégis” hozzáállást támogatja az életünkben. A lázadó dac szerinte elégedetlenségből, frusztráltságból fakad, a küzdő dac viszont ennek az ellentéte. Azt jelenti, nem adom fel magam, felállok, cselekszem, nem a meghátrálás, hanem a hit embere vagyok. Üzenete: dacoljunk minden sötétséggel, ami ellenszél, és menjünk a fény felé.

A könyv családi vállalkozás eredménye, fedőlapja dr. Magyar Éva munkája. Az előadáson megismerkedtünk Jelačić Erzsébettel, a könyv belső rajzainak készítőjével. Melyik a te utad? kérdésre válaszként a jelenlevők választhattak egy festett követ a könyv fő gondolataival.

A rendezvény az Élet Kertje Polgári Egyesület szervezésében, a Magyar Szó Kft. támogatásával valósult meg.