2024. április 25., csütörtök

Digitalizációval a megtakarításokig

Zdravko Jelušić, az újvidéki képviselő-testület elnöke megtartotta hagyományos, újév előtti sajtótájékoztatóját

A képviselő-testület elnöke hangsúlyozta, elégedett az új ügyviteli szabályzat elfogadásával, továbbá, hogy felújították az üléstermet, és működésbe lépett a képviselő-testület honlapja is. A sajtótájékoztatón Jelušićon kívül jelen volt Branka Bežanov, a városi képviselő-testület elnökhelyettese, valamint Marko Radin, a képviselő-testület titkára.

– Az új ügyviteli szabályzat eredményeit csak jövőre vesszük majd igazán észre, amikor is teljesen digitalizáljuk a képviselő-testület munkáját. Az újításoknak köszönhetően ötmillió dinárt takarítunk meg, ennyit költöttünk ugyanis eddig az ülésanyag nyomtatására, de ezekbe a költségekbe nem számítottuk bele a futárokra költött pénzösszeget, ugyanis ők vitték el a városi képviselőknek az ülések anyagát. Az új ügyviteli szabályzatnak köszönhetően olcsóbb lett az ülések lebonyolítása, a városi parlament működése pedig sokkal átláthatóbb lett – magyarázta Jelušić. Megismételte előbbi nyilatkozatát, miszerint a képviselő-testület üléstermét azért újították fel, mert a belügyminisztérium szakértői úgy vélték, nem eléggé biztonságos. A felújítás után a mozgássérültek is könnyebben közlekednek az ülésteremben, a képviselők sokkal egyszerűbben juthatnak ki a szószékhez.

– A képviselő-testület új honlapján a jövőben minden fontos adathoz hozzájuthatnak az érdeklődők, minden eszközről hozzáférhetővé válik, nemcsak asztali számítógépről – magyarázta a képviselő-testület elnöke. Hozzátette: a városi parlament 12 ülést tartott fél év alatt, ami több mint az eddigi átlag. Újdonságnak számít az is, hogy a tartományi képviselőház épületében megtartott mai, rendhagyó ülésen döntést hoznak a jövő évi ülések megtartásának időrendjéről, tudni lehet majd előre, hogy az elkövetkező 18 ülést mikor tartják meg az új esztendőben.

Branka Bežanov kifejtette, az új városi hatalmi koalíció június 17-én tartotta meg első ülését, azóta 12-szer ült össze a városi parlament, összesen 363 napirendi pontot vitattak meg, valamint 119 döntést, 284 végzést, 78 beszámolót, 10 záradékot, 5 tervet és egy-egy programot, stratégiát fogadtak el.