2024. április 23., kedd

Félmilliárd dináros költségvetés

Új igazgatója van a művelődési központnak Csókán

A csókai községi képviselő-testület keddi, utolsó idei ülésén a képviselők döntöttek a jövő évi községi büdzsé nagyságáról. Ezek szerint 2017-ben valamivel több, mint félmilliárd dinár bevételre számít az önkormányzat. Amint az a testület ülésén elhangzott, a tervezett 521,5 millió dináros bevétel megvalósítása reális elvárásokon alapul. A korábbi években voltak ennél százmilliós nagyságrenddel nagyobb tervezett költségvetések is, de azok rendre túlméretezettnek bizonyultak.

A büdzsével kapcsolatban Slobdan Čobanov, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (VSZL) képviselője kifogásolta, hogy a költségvetésben nem találja nevesítve azt a 44 millió dinárt, amely az idén lejárt csókai helyi járulékból megmaradt, és az önkormányzat számláján vezetik. Hová lett ez a pénz? Kérdésével kapcsolatban a polgármester, Gyömbér Stana elmondta, hogy a helyi járulékból befolyt pénz továbbra is biztonságban van, céleszközként kezelik, a pénzt a csókai szennyvíztisztító kiépítésére fogják fordítani. A beruházás megkezdéséig külön számlán őrzik a polgárok pénzét.

A testület meghatározta, hogy a csókai községi önkormányzati rendszerhez tartozó intézményekben (községi közigazgatás, óvoda, közvállalatok, művelődési központ) az állandó munkaviszonyban lévő foglalkoztatottak száma nem haladhatja meg a 129 főt.