2024. április 26., péntek
T0R0KBECSE

Surányi a legjobb

A többi községhez hasonlóan Törökbecsén is megtartották az évsportolója-választást: a helyi sportcsarnokban megrendezett díjátadó központi eleme a törökbecsei sport- és rekreációs központ 30 éves fennállásának megünneplése volt.

A jelenlevőket Saša Maksimovićpolgármester, Ranko Janjić, a Jedinstvo Sport- és Rekreációs Központ igazgatója, Milorad Kiselički, a sportközpont volt igazgatója és Stevan Davidovićsokat tapasztalt sportújságíró köszöntötte.

Ranko Janjić nem titkolta, mennyire elégedett a sportközpont ünnepségével és eddigi teljesítményével:

Megtiszteltetés házigazdaként annak az intézménynek az igazgatójaként itt állni, amely harminc éve ugyanolyan szépen ragyog. Sok vajdasági sportcsarnokban jártam, amelyeket a miénkkel egy időben építettek, és elmondhatom, a miénk igazi szépség a többihez képest. Kiváló munkakörülményeink vannak, és igyekezni fogunk, hogy ez így is maradjon. Sokat köszönhetünk a volt igazgatónak, Milorad Kiseličkinek. Feladatunknak tartom, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a polgárokkal, és fenntartsuk a csarnokot.

Saša Maksimović, Törökbecse község polgármestere bejelentette az épület felújítását, és minden sportolónak gratulált: – A jövő évtől szépítő és javítási munkálatok sora vár a csarnokra, hogy újra teljes fényében pompázzon. Emellett gratulálni szeretnék a sportolóknak, akik önzetlen munkájukkal büszkévé tettek minket.

A legjobb sportolónak járó díjat a várakozásnak megfelelően Surányi László riói olimpiai bajnok, kétszeres érmes paralimpikon sportlövő kapta: – Megtiszteltetés, hogy én kaptam ezt az elismerést. Nehéz, megterhelő év van mögöttem. Ennek a díjnak példának, ösztönzésnek kell lennie a fiatal sportolók szemében.

Ugyancsak díjat vehetett át Stevan Davidović sportújságíró, aki 30 éve, a sportközpont működése óta a sportolók és a klubok népszerűsítésén dolgozott, valamint rendszeresen és mindig tárgyilagosan tudósított több sportújságnak, a helyi és az Újvidéki Rádiónak.

A Jedinstvo sportközpont 30 éves jubileuma alkalmából Milorad Kiselički hosszú ideje végzett, odaadó munkájáért, az intézmény áldozatos fenntartásáért, valamint a törökbecsei sportélet fejlesztéséért elismerést vehetett át. A legsikeresebb sportegyesület a Jedinstvo kézilabdacsapat lett. Jovica Vukelja különdíjat kapott a karate községi és országos népszerűsítéséért. 2016-ban két fiatal törökbecsei sportoló ért el figyelemre méltó eredményt: Milan Dakić, a szabácsi Metaloplastika kézilabdázója és Bojan Matićlabdarúgó.

Az utánpótlás kategória dobogósai, lányok: 1. Enita Behramaj (Jedinstvo Küzdősport-egyesület, Törökbecse), 2. Radmila Vukelja (Mladost Karateklub, Beodra), 3. Mészáros Ivon (Jedinstvo Röplabdaklub, Törökbecse). Fiúk: 1. Vladimir Brežančić (Mladost Karateklub, Beodra), 2. Dušan Pejin (Jedinstvo Tekeklub, Törökbecse), 3. Vukašin Vučetić (Jedinstvo Kosárlabdaklub, Törökbecse).

Felnőttek: 1. Surányi László (paralimpikon sportlövő), 2. Ernyesi Norbert (Jedinstvo Tekeklub), 3. Vladimir Antonović (Jedinstvo Kézilabdaklub).