2024. április 20., szombat

Belső világuk felé fordulnak a fiatal alkotók

Kiállítás nyílt az őszi alkotótábor munkáiból Topolyán
A három szerencsés nyertes a nyereményével (Kiss Zoltán felvétele)

A három szerencsés nyertes a nyereményével (Kiss Zoltán felvétele)

Az ősszel megtartott – a Topolyai Művésztelep által megszervezett – kétnapos alkotótábor munkáiból nyílt eladással egybekötött akvarell- és rajzkiállítás tegnap este a topolyai Art Galleryben. Az ősz folyamán megtartott kétnapos alkotótáborban 16 vajdasági művész alkotott két helyszínen: a Topolyai Művésztelep telephelyén, illetve a Kinga-tanyán. Topolyáról Csernik Attila, Zsáki István, Szenti Lilla, Gunarasról Klájó Adrián, Kishegyesről Vass Szabolcs, Krivajáról Matejić Velimir, Újvidékről Butterer Kiss Márta, Léphaft Pál, Újházi Adrienn, Argyelán Zita, Szabadkáról Molnár Mirkó, Boros György, Gyurkovics Hunor, Đuro Marović, Magyarkanizsáról Molnár László és Molnár Bea vett részt a munkában.

– Sajnos az időjárás nem kedvezett az idei alkotótábornak, ezért talán valamivel kevesebb alkotás született, mint a korábbi években. Amint a kiállítás anyagából kitűnik, a tábor fiatal alkotói már nem annyira a környezet ábrázolását részesítik előnyben, inkább a belső világukat jelenítik meg. Talán igazuk is van ebben – mondta megnyitójában Zsáki István, a tábor szervezője.

Az egységes árú alkotások eladásából származó bevételt ezúttal is a galéria által szervezendő rendezvények költségeinek fedezésére fordítják. A hagyományokhoz híven az idén is kisorsoltak három alkotást az alkotótábor munkáiból a tárlat látogatói között.