2024. március 29., péntek

Ajándék a nélkülöző gyerekeknek

Kishegyesen közös jótékonysági akciót szervezett Topolya és Kishegyes Községek Szociális Központja, a Vöröskereszt, valamint a VMSZ kishegyesi női és ifjúsági fóruma – Több mint 70 ajándékcs

A Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete a téli időszakban 200 adag egytálételt oszt ki Kishegyes községben. A felhasználók között sok a gyerek is. Egy nagyszabású akcióval az ő karácsonyukat szerette volna gazdagabbá tenni négy kishegyesi szervezet. Nagy Mélykúti Kiskovács Ildikó, Topolya és Kishegyes Községek Szociális Központja kishegyesi részlegének vezetője arról számolt be lapunknak, hogy a szociális központ és a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete közösen rendezte meg a jótékonysági akciót.

Az akció abból állt, hogy december 20-án, a szolidaritás világnapja alkalmából meghirdettük a község általános iskoláiban, hogy édesség-, játék- és tanszergyűjtést szervezünk, a Vöröskereszttel karöltve. Emellett magánszemélyeket, vállalkozókat is megszólítottunk, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. A gyűjtés sikeres volt, szép számban gyűltek össze csomagok. Kishegyesre 49, Bácsfeketehegyre 16, Szeghegyre pedig 12 csomag kerül. Ezeket azoknak a gyerekeknek szánjuk, akiknek a szülei a népkonyha felhasználói, vagyis gyakorlatilag a gyerekek is a népkonyha felhasználói – mondta el a részlegvezető, majd arról is szólt, hogy azért ezek a gyerekek kapják az ajándékcsomagokat, mert ez az a kategória, amely a leginkább rászorul.

A VMSZ ifjúsági fórumának aktivistái az ajándékcsomagokkal (Lakatos János felvétele)

A VMSZ ifjúsági fórumának aktivistái az ajándékcsomagokkal (Lakatos János felvétele)

A szociális központ mellett a Vajdasági Magyar Szövetség kishegyesi női fóruma és ifjúsági fóruma is szervezett gyűjtést. December 18-án, a karácsonyi vásáron állítottak fel egy gyűjtőhelyet, itt a legrászorultabb gyerekeknek gyűjtöttek adományokat. A VMSZ aktivistái az adományokból csomagokat állított össze, és ezeket a női fórum tagjai édességekkel egészítették ki. A csomagokat a szociális központ és a Vöröskereszt akciója keretében osztották ki Kishegyesen. Kovács Károly, a VMSZ ifjúsági fórumának aktivistája arról számolt be lapunknak, hogy a gyűjtést minden évben megszervezik.

A VMSZ ifjúsági és női fórumának kishegyesi szervezete az idén a kishegyesi helyi közösséggel és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesülettel közösen megrendezett karácsonyi vásár alkalmával szervezett ajándékgyűjtést. Ennek során több mint 50 ajándékcsomagot sikerült összegyűjtenünk. Ezúton is megköszönöm a polgáraink jóakaratát és önzetlenségét. Az ajándékok, amiket összegyűjtöttünk, játékokat, meleg téli ruhát, zoknikat és édességeket tartalmaznak. Azt hiszem, ezzel egy kicsit sikerült szebbé tenni az anyagilag hátrányos helyzetű családban élő gyerekek karácsonyát – mondta el Kovács, majd azzal folytatta, hogy az általuk begyűjtött ajándékcsomagokat a népkonyha ételosztása során osztották ki a népkonyha felhasználóinak a gyerekei között.

Bízok benne, hogy ezt az akciót sikerül minden évben megszerveznünk, és egyre sikeresebb lesz. Fontos, hogy azoknak a karácsonyát is szebbé, gazdagabbá varázsoljuk, akik nélkülözésben élnek – fogalmazott az aktivista.