2024. március 29., péntek

Megnyílt az Idea

Magyarkanizsa tárt karokkal fogadja a beruházókat

Magyarkanizsa önkormányzata a helybeli vállalkozók támogatását tartja elsődlegesen fontosnak, de nem zárkózik el bel- és külföldi beruházók fogadásától sem.

Ezt bizonyítja a tegnap reggel megnyílt Idea áruház is. A városközponttól nem messze lévő objektum a buszállomás tőszomszédságában helyezkedik el, kiváló lokációjának köszönhetően reményt adva a nagy látogatottságra.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta:

– A befektetővel való egyeztetések már néhány éve elkezdődtek, egyrészt a területet kellett rendezni és infrastrukturálisan előkészíteni ehhez a beruházáshoz, majd ezt követte az engedélyek beszerzése, hogy az építkezéshez hozzákezdhessenek. Örülök neki, hogy sikerült az ő számításuk szerint határidőre befejezni, hiszen karácsony előtt nyitották meg ezt a bevásárlóközpontot. Természetesen ez egy plusztartalom is a város számára, nagy valószínűséggel a Törökkanizsáról érkezők is itt fognak először megállni. Nagy előnye továbbá a létesítménynek, hogy parkolóhellyel is rendelkezik. A legfontosabb azonban a mi szempontunkból, hogy 28 új munkahelyet is jelent. A beruházó további fejlesztéseket is tervez, kis üzletek, vendéglátóegységek megnyitását, ami mind-mind új munkahelyeket jelent majd. Bízom benne, hogy ami eddig az erdő melletti elhagyatott részt jelentette, most a város egyik nyüzsgő területe lesz.

Az Idea képviseletében Marko Vlahović mondta el, hogy az 1050 négyzetméternyi területen minden megtalálható, ami egy család mindennapi életéhez szükséges, jelenleg mintegy 3500 terméket kínálnak a magyarkanizsaiak számára, akik csütörtök reggel már szép számban éltek is a lehetőséggel.