2024. április 19., péntek

Adventi versünnep

Egy magyarországi gyűjtésből 15 vajdasági iskola rászoruló diákjai kapnak karácsonyi ajándékot

Tegnap délelőtt a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola egy osztálytermét ajándékok töltötték meg.

Százötven rászoruló kisgyerek és családja részesül az ajándékokból (Lakatos János felvétele)

Százötven rászoruló kisgyerek és családja részesül az ajándékokból (Lakatos János felvétele)

Egy vidékünkön gyakran megforduló előadóművész kezdeményezésére két magyarországi településen az Adventi versünnep rendezvény keretében gyűjtést szerveztek. Az akció célja, hogy vajdasági iskolák rászoruló diákjainak gazdagabbá tegyék a karácsonyát. Hajvert Ákos, a kishegyesi iskola igazgatója és az akció vajdasági koordinátora arról számolt be lapunknak, hogy több mint száz rászoruló gyermek fog részesülni az adományokból.

– Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versmondó barátom másodjára szervezett ilyen jellegű humanitárius adományozási akciót. Tavaly kárpátaljai szegény sorsú magyar gyerekeknek küldtek adományokat, az idén pedig vajdasági szegény sorsú gyerekek kapják. Kunszentmiklós és Tas község polgárai azok, akik összegyűjtötték ezt a sok dolgot, és az ő adományukkal lehet most gazdagabb nagyjából 150 vajdasági magyar kisgyereknek és családjuknak a karácsonya. Az adományban nemcsak játékok vannak, hanem élelmiszer és ruházati cikkek is. Ezek mind olyan használt dolgok, amik még jó állapotban vannak, a ruhanemű viselhető, és a játékok is alkalmasak játszásra. De vannak vadonatúj társasjátékok is, liszt, cukor, étolaj, konzervek stb. Azt gondolom, hogy nagy dolog az, ami megvalósul itt, Vajdaságban, és nagyon örülök, hogy ennek részese lehet a kishegyesi iskola, és részese lehetek én is – mondta el Hajvert, majd arról is szólt, hogy 15 vajdasági iskola rászoruló gyermekei fognak részesülni az adományból.

– Horgosra, Gombosra, Padéra, Magyarcsernyére, Zentagunarasra, Bácsgyulafalvára, Kishegyesre, Csantavérre, Bácskossuthfalvára, Gunarasra, Bácsfeketehegyre, Tordára, Szajánba, Bácskertesre és Pirosra fog jutni ezekből az adományokból. Azt gondolom, hogy sikerül jó néhány kisgyereknek és családjának szebbé tenni ezt a karácsonyt – fogalmazott a kishegyesi iskola igazgatója.