2024. március 28., csütörtök
KÉZILABDA

Ötszáz játékos a 13. Mikulás-kupán

Adán tizenhét hazai és külföldi egyesület kézilabdázói vettek részt a nemzetközi korosztályos fiútornán

A Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub rendezésében december 16. és 18. között tartották meg Adán és Moholon a 13. Mikulás-kupát. A háromnapos tornán 17 magyarországi, szerbiai és vajdasági egyesület 500 fiú kézilabdázója lépett pályára három helyszínen 28 csapattal a nagypályás kézilabdában, illetve 10 csapattal a minikézilabdában. Az adai és a moholi sportcsarnokban játszottak a 2000-es, a 2002-es, a 2003-as és a 2004-as korosztályhoz tartozó fiúk, a minikézilabdát pedig az adai általános iskola tornatermében rendezték meg, ahol a 2006-os korosztály és a fiatalabb játékosok léptek pályára.

A nemzetközi torna ünnepélyes megnyitóját szombat este tartották az adai sportcsarnokban, ahol felvonultak a részt vevő egyesületek csapatai: a leskovaci Meteor és Dubočica 54, a Kanizsa, a Zenta, a kraljevói Sloga, a MOL-Pick Szeged, a szabadkai Spartacus-Vojput, a Vrbas, az alsőörsi NEKA, a niši Mladost, a budapesti KSI, a kecskeméti Kiki, a moholi Galaksi, a Crvenka, az orosházi FKSE, a szegedi Tisza Volán és a házigazda Potisje Pletex. A megnyitó végén a Mikulás édességet osztogatott a játékosoknak. A nemzetközi tornán péntek kora délutántól vasárnap estig zajlottak a mérkőzések. A Mikulás-kupa ünnepélyes eredményhirdetésére vasárnap este került sor, amelyen a szervezők átadták a serlegeket és az érmeket a dobogós csapatoknak, illetve korosztályonként a torna legkiválóbb játékosainak, góllövőinek és kapusainak.

A kupa végeredménye – 2000-es korosztály: 1. Spartacus-Vojput, 2. MOL-Pick Szeged, 3. KSI; 2002-esek: 1. Meteor, 2. Pick Szeged, 3. NEKA; 2003-asok: 1. MOL-Pick Szeged, 2. Potisje-Pletex, 3. Galaksi; 2004-esek: 1. MOL-Pick Szeged, 2. Vrbas, 3. FKSE. Minikézilabda: 2006-osok és fiatalabbak: 1. Meteor, 2. Kanizsa, 3. Sloga.

A legjobb kapusok: Vukašin Pjelvalica (Spartacus-Vojput), Kucsera Balázs (MOL-Pick Szeged), Kovács Tamás (Galaksi), Deniel Bajrović (Vrbas). A legjobb játékosok: Bajusz Bruno (MOL-Pick Szeged), Damjan Jaić (NEKA), Fekete Gellért (MOL-Pick Szeged), Tokodi Dominik (MOL-Pick Szeged). A legeredményesebb góllövők: Uroš Kojadinović (Spartacus-Vojput), Kovács Dominik (NEKA), Pintér Balázs (Potisje-Pletex), Budai Barnabás (MOL-Pick Szeged).

Tóbiás József, a házigazda Potisje-Pletex elnöke lapunknak elmondta, hogy jól sikerült az idei Mikulás-kupa is, amelyen egy új rekord született, mivel ezúttal az 500-ból több mint 300 fiút szállásoltak el Adán. A klub elnöke szerint ez azt jelzi, hogy az egyesületek elégedettek a torna színvonalával, és a játékosok jól érzik magukat a Mikulás-kupán. Tóbiás szerint a torna magas színvonalát bizonyítják a döntő mérkőzések és a helyezésért folytatott küzdelmek, amelyekben kiegyensúlyozott volt a mezőny, és nagyon jó csapatok léptek pályára.