2024. március 29., péntek

Csodasarok Csantavéren

A Hunyadi János Általános Iskolában is átadták a nyereményt

Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága negyedszer hirdette meg a Miénk a város! című játékot, amelynek nyereményeként Csodasarok-játékcsomagot kapnak a legjobbak. Az idei versenyen a vajdasági tanulók kiemelkedő eredményt értek el. Az 50 Csodasarokból 21 Vajdaságba került, az egyik a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolába.

Az átadóra tegnap került sor az iskolában, a Csodasarkot Kecsenovity Patrik negyedikes tanuló nyerte meg. Az átadások a Magyar Nemzeti Tanács segítségével zajlanak, Csantavéren a Csodasarkot Petkovics Márta, az MNT Végrehajtó Bizottságának oktatással megbízott tagja adta át.

A Csodasarok átadása Csantavéren (Fotó: Gergely Árpád)

A Csodasarok átadása Csantavéren (Fotó: Gergely Árpád)

– A mai nap örömteli számomra, hiszen jómagam is ebbe az iskolába jártam. Kecsenovity Patrik nem először vett részt ezen a vetélkedőn. Eddig nem nyert, de ez nem szegte kedvét és idén a kitartása eredményt hozott. Patrik ezzel jó példát mutatott. Az MNT idén szélesebb körben meghirdette a versenyt, az oktatási portálunkon keresztül az összes regisztrált osztálytanítót és óvodapedagógust értesítettünk erről a lehetőségről, valamint a médiában is meghirdettük. Talán ez is hozzájárult, hogy ilyen szép eredményt értek el a vajdaságiak. Ugyanakkor minden bizonnyal a gyerekek kedvet kaptak ahhoz, hogy jót tegyenek a közösségükért. Olyanok is nyertek, akik már korábban is eredményesen játszottak. Jó példa erre Pletikoszity Martin Bajsáról, aki negyedik éve nyer, és idén a Csodasarkot a nemesmiliticsi iskolának ajánlotta fel – mondta lapunknak Petkovics Márta.

István Ervin, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola megbízott igazgatója elmondta, hogy nagyon büszkék Patrikra, aki a több héten át tartó vetélkedőn kitartással vett rész és nyert.

– A Csodasarok egyébként nem először kerül az iskolánkba, három évvel ezelőtt egy elsős ikerpár nyerte meg. Nagyon örülünk, hogy Patrik is kedvet kapott a kihíváshoz és sikeresen megküzdött a feladatokkal. Az is öröm, hogy ezzel iskolánk hírnevét öregbíti – hallottuk az igazgatótól.

Kecsenovity Patrik elmondta lapunknak, hogy elsősként is játszott már, és szerinte nagyon jó ez a játék. A Csodasarkot az iskolának ajándékozza, de valamit belőle magának is megtart: egy játékot a találmányokról és egy könyvet. Patrik egyébként szorgalmas tanuló, gyakran vesz részt iskolai rendezvényeken, szeret szavalni, sakkozni és a színjátszókör tagja.

Az iskola tanulói az átadáson alkalmi műsorral kedveskedtek. Szavalatokat és énekeket hallhattunk, a dalos programban Bakos Árpád kísérte tanítványait.