2024. április 19., péntek

Ételt oszt Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet

Napi ezer adag meleg ételt oszt ki Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet, a hagyományos adventi-karácsonyi „szeretetvendégségbe” hétfőtől péntekig várják a rászorulókat – közölte a segélyszervezet hétfőn az MTI-vel.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak a segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesek osztják ki a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. által készített ételadagokat. A menü töltött káposzta tejföllel, kolbásszal és kenyérrel, valamint tea, szaloncukor és gyümölcs – írták a közleményben.

A helyszínen feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. A hétfői nyitó rendezvényén részt vett Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, Schmitt Pálné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója.

A közlemény szerint a fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” országos adventi pénzadomány-gyűjtéséhez.