2024. április 16., kedd

Névtelen levél Barbara eltűnéséről

Pénteken volt három hete, hogy eltűnt – nagy valószínűség a Tiszába esett – a zentai Vitéz Barbara 15 éves diáklány. A Tisza Mentőcsapat és a csendőrség búvári mindezidáig hiba keresték, a lány holtteste nem került elő. Az idő múlásával egyre több találgatás látott napvilágot, már olyan kósza híreket is hallani lehetett, hogy a fiatal lány nem is a Tiszában lelte halálát, hanem elrabolták. A legújabb hírek szerint Barbara szülei a napokban névtelen levelet kaptak, amelyben az áll, hogy a lányt megerőszakolták, majd megfojtották és azután dobták a Tiszába. A levél érthető módon felkavarta az eltűnt lány szüleit, akik a hányaveti módon kézzel írt levelet átadták a rendőrségnek.

A levelet magyar nyelven, golyóstollal írták. Az iromány valóságtartalma igencsak megkérdőjelezhető, az ismeretlen „jóakaró” még azt is centiméter pontosan leírja, hogy hol milyen mélységben található a szerencsétlenül járt lány holtteste a bánáti folyóparthoz közelebb eső hídláb mellett, ahol állítólag fel van akadva.

A kétségbeesett szülőket mélyen felkavarta a névtelen levél. A belgrádi Novosti napilapnak nyilatkozva az apa elmondta hogy: “Nem tudjuk, hogy mit higgyünk, mit tegyünk. A legborzasztóbb a bizonytalanság, hogy nincs meg a lányunk. Beleőrülünk abba, hogy nem tudjuk, mi a teljes igazság az eltűnése körül. A holttestét sem találják. Akármi hogy is történt, szeretnénk mielőbb megtalálni és tisztességgel eltemetni.”

A névtelen levél szerzője szerint a lány italába valamilyen kábító hatású szert kevertek, majd a magatehetetlen lányt megerőszakolták, megfojtották és utána holttestét a Tiszába dobták. Hogy ki és milyen céllal írhatta a levelet egyelőre nem lehet tudni, a rendőrség keresi a bajkeverőt. A levél szerzője, ha az volt a célja, hogy tovább borzolja a kedélyeket, akkor elérte célját, a nyomázáshoz és a szerencsétlen áldozat megtalálásához mindenesetre nem járult hozzá. Akár ízetlen tréfának is minősíthetnénk a levélíró találgatásait, hiszen semmilyen kézzelfogható bizonyítékkal nem szolgált.

Az üggyel kapcsolatban a fővárosi lapoknak Igor Jurić, a néhány évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel megerőszakolt, majd megölt Tijana Jurić édeasapja is megszólalt. Szerinte a nyomozó szervek nem tett meg mindent a lány megtalálása érdekében. Barbara eltűnése körül továbbra is túl sok a megválaszolatlan kérdés és homályos részlet.

A rendőrség még mindig nem tett közzé az ügyben semmilyen hivatalos információt, annyit lehet tudni, hogy a helyszínelés és a vízbe esett lány társaságában lévő két 17 éves fiatalember kihallgatása után, hogy Barbara minden bizonnyal szerencsétlenség áldozatává vált. Állítólag a három tizenéves fiatal egymással versenyezve, lökdösődve(?) próbált felmászni a híd fémszerkezetére (a létrán fel a hídlábról?), amikor is a lány megcsúszott és a mélybe zuhant, ahol azonnal elnyelte a jéghideg folyó, ahonnan azóta sem került elő az áldozat holtteste.