2024. március 29., péntek

Magyarkanizsa ünnepi hangulatban

Pénteken délután nyílt meg az önkormányzat által szervezett karácsonyi vásár Magyarkanizsa központjában. A fabódékban árusító, nagyrészt helybeli kézműveseknél akár a karácsonyi ajándékokat is be lehet szerezni. Az ünnepi díszben ragyogó kis vásárban enni- és innivaló is kapható, de az oromhegyesi nemzetközi fafaragótáborban készült Betlehem szoborcsoport is erre az alkalomra a városba költözött.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

A háromnapos vásár nyitóestjén felléptek a Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület kis táncosai, továbbá az Angelus kórus, akik az ünnep hangulatához illő dalokkal tették meghittebbé a várakozás napjait. Később pedig a vásár karácsonyfájának díszítésében segíthettek mindazok, akiket már megérintett a közelgő ünnep szele.

Fejsztámer Róbert polgármester a helyszínen elmondta:

– A ma délutáni kulturális programmal megnyílt a háromnapos ünnepi vásár, ami egyben a karácsony előtti vásárlást és a kézműves termékek bemutatását szolgálja. Megpróbáltuk úgy összeállítani az elkövetkezendő napok programjait, hogy közösségépítő is legyen, tehát a kint lévő árusok által kínált választék mellett minden napra jut lelki feltöltődés is, szórakoztatási tartalom. Arra biztatok mindenkit, ha van ideje, lehetősége, látogasson el Magyarkanizsára a központba, és nézze meg ezt a kis vásárt, hátha talál valami olyan értékes apróságot, amit még a karácsonyfa alá be lehet tenni!

Ma, szombaton a Fészek Napközi közreműködésével ismét kézműveskedhetnek a gyerekek, utána 17 órától a Piroska és a farkas mesejátékot tekinthetik meg. Fél hatkor kerül sor a helybeli általános iskola tanulóinak és a zeneiskola diákjainak közös karácsonyi műsorára.

Vasárnap 16 órakor mézeskalács-díszítésére kerül sor, 17.30-kor pedig a martonosi Pitypang néptánccsoport tagjai lépnek föl. 18 órai kezdettel Baráth Mária óvónő vezetésével interaktív mesejátékokat játszhatnak és bábozhatnak a gyerekek.

A kézműves foglalkozások zárt, fűtött helyen történnek.