2024. április 25., csütörtök
BEES AWARD 2016

Szabadka kapta az elismerést

Az idén Szabadka város kapta az energiahatékonyság és környezetvédelem terén való kivételes társadalmi felelősségvállalásért járó BEES AWARD 2016 elismerést, melyet a város képviseletében Jasmina Stevanović vett át a IV. Üzleti Konferencia keretében csütörtökön Belgrádban, írja a subotica.com hírportál.

– Az Európai Unió közelsége, a kivételesen jó földrajzi fekvés, a tízes közlekedési folyosó, a Kisbajmoki ipari zóna infrastrukturális felszereltsége, a vámszabad övezetben való működés, a szükséges engedélyek gyors kiadása a befektetőknek, valamint a képzett és fegyelmezett munkaerő jelentik Szabadka referenciáit, mely előnyöket a jövőben a befektetőknek ki kellene használni – hangsúlyozta Jasmina Stevanović, aki elmondta, ez az elismerés bizonyítja, hogy Szabadka egyértelműn elkötelezett az energia racionális felhasználásban, az energiahatékonyság és környezetvédelem fejlesztésében, mely egyben kihívás és kötelezettség is, hogy mindennap tegyünk még egy lépést ezen a téren. Hozzátette, Szabadka jó lehetőségeket tud nyújtani új vállalkozások beindításához is a termeléstől a szolgáltatásnyújtásig.

A BEES AWARD 2016 a vállalatoknak, önkormányzatoknak és pénzügyi intézményeknek adható elismerés, melyek belefektetve az energiahatékonyságot és a megújuló energiaforrásokat szolgáló projektumokba, bizonyították elkötelezettségüket az energiahatékonyság fejlesztése felé, és hozzájárultak az energiahatékonyság javításához.