2024. április 25., csütörtök

Bartók határok nélkül

A szabadkai magyar főkonzulátus által szervezett koncerten kiváló művészek léptek fel

Immár ötödik alkalommal szervezett évzáró koncertet a szabadkai magyar főkonzulátus a városháza dísztermében. A Bartók határok nélkül című hangverseny fellépői az Erdélyi Szaxofon Kvartett, Barabás Sándor, a kolozsvári Magyar Opera első hegedűse, Nagy Gergő erdélyi zongoraművész, és a szabadkai Görög Enikő és Görög Noémi zongoraművészek voltak.

Dr. Babity János főkonzul (Gergely Árpád felvétele)

Dr. Babity János főkonzul (Gergely Árpád felvétele)

– Legyen szó kulturális, tudománydiplomáciai vagy üzletkötéssel kapcsolatos programról, mindig számíthatunk a helybeli partnereinkre, együttműködőkre. Amit mi, a főkonzulátus munkatársai tenni tudunk, az egy egység, amit partnereink, az szintén egy egység, ám ha együtt cselekszünk, a végeredmény nem kettő, hanem legalább három egység lesz. Most, a Külgazdasági és Külügyminisztérium anyagi segítségével a Bartók-emlékévben Bartók-csokorral köszönjük meg az egész éves együttműködést – hallottuk egyebek között dr. Babity János főkonzultól.

Egy kiállítást is bemutattak a városháza dísztermének előcsarnokában, Mikrokozmosz – Bevezetés Bartók Béla világába címmel.

A rendezvényen a Poverello Alapítvány által működtetett hajdújárási Lurkó Ház támogatottjai számára önkéntes adományokat fogadtak.