2024. április 25., csütörtök

Sakkozz szeretettel!

Jótékonysági sakkverseny zajlott a város főterén

A Szabadka főterén szerdán délután megtartott jótékonysági sakkversennyel kapcsolódott be az Aragóniai Beatrix Sakk Klub a Pannon Televízió Adni öröm! elnevezésű jótékonysági rendezvénysorozatába. A gyermeksakkozók tíz táblán várták a város központjában a sétálókat, és a szervezők tizenkét hírességet is játékra invitáltak, név szerint Srđan Olman humoristát, Szalai Attila karikaturistát, Larisa Ivanković énekesnőt, Mezei Zoltán színművészt, Miskolci Renáto profi görkorcsolyázót, Juhász Gábor népzenészt, Szekeres Tamás néptáncost, Baranyi Imre fodrászt, Ismail Nezirović cukrászmestert, Agárdi Gábor riportert, Kecskeméti Krisztina sakkjátékost és Utcai Róbert plébánost.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Tíz sakktáblát helyeztünk el a téren, minden sakktáblánál körzetünk legjobb gyermeksakkozói várják a járókelőket, klasszikus sakkpartit játszanak. Emellett a térre egy 36 négyzetméretes sakktáblát is elhelyeztünk, ehhez érkeznek félóránként az ismert emberek, velük ezen a nagy táblán lehet játszani. Sokan közreműködőek, érdeklődnek a járókelők, és szépen gyűlnek az adományok is – mondta el a helyszínen Rózsa Zsombor, az Aragóniai Beatrix Sakk Klub elnöke, akitől megtudtuk, a Pannon Televízió kérte fel őket a jótékonysági akcióba való bekapcsolódásra, amire a sakk klub örömmel mondott igent, hiszen ismeretes, hogy a klub rendezvényei, a Funchesstic! és a Sakktivity sakkfesztiválok is jótékonysági jellegűek, s az ezeken részt vevő hírességek is ingyen szokták vállalni a közszereplést, úgyhogy a jótékonyság nem áll távol a klubtól.

A játék mellett – mivel jótékonysági jellegű volt az esemény – a jelen levő aktivisták adományokat is szeretettel fogadtak a Sakkozz szeretettel! mottó jegyében. A Pannon Televízió az Adni öröm! rendezvénysorozata keretében befutó adományokkal ezúttal több nehéz körülmények között élő vajdasági családot, a Lurkóházakat és a temerini Kókai Imre Általános Iskolát támogatja.