2024. április 25., csütörtök

Kérdőíves felmérés készül a vajdasági magyarokról

A kutatás célja feltérképezni a vajdasági magyarok társadalmi hátterét, társadalmi- és gazdasági tőkefajtákkal való „ellátottságát”. A felméréssel kapcsolatban Ágyas Réka okleveles szociológus keresett fel bennünket, s ismertette az alábbiakat.

Választ szeretnék kapni arra, hogy mi motiválja a vajdasági magyarokat, hogy a szülőföldön való maradás mellett vagy a külföldi továbbtanulás és munkavállalás mellett döntsenek.

A szülőföldön élő vajdasági magyarok közül a 15 és 40 éves, míg a külföldön dolgozó és/vagy tanulók esetében a 18 és 40 éves korosztály motivációs hátterét vizsgálom.

A kitöltés 15-20 percet vesz igénybe. A válaszadás önkéntes és névtelen. Amennyiben a nyereményjátékban részt kíván venni az e-mail címét és telefonszámát meg kell adnia. Biztosíthatom Önöket, hogy az elérhetőségeiket bizalmasan kezelem és kizárólag a nyereményjáték sorsolásához használom fel. A kérdőív végén lehet jelentkezni a nyereményjátékra, egy-egy Lenovo tabletet sorsolok majd ki, ezzel is szeretném megköszönni, hogy véleményükkel segítették a kutatás sikerességét! Mivel a válaszok összegezve lesznek elemezve, nem kell aggódni, hogy „visszakereshető" lesz az Ön által adott válasz, ezért kérem, hogy őszintén válaszoljon a kérdésekre.

Az online kérdőívek kitölthetők a pannonrtv.com honlapon, vagy az alább megtalálható linkeken.

Szerbiában élő vajdasági magyaroknak (15-40 évesek):

Külföldön élő vajdasági magyaroknak (18-40 évesek):

A kitöltésre az év végéig van lehetőség.

A kutatást a Délvidékért Kiss Alapítvány ösztöndíj támogatásával valósul meg. Ha kérdésük van, írjanak a kutatásvezetőnek az agyasreka@gmail.com e-mail címre.