2024. április 25., csütörtök

Interaktív képzés a civil szervezetek részére

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség egynapos képzést szervezett Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon A csapatmunka és döntéshozatal hatékonyságának növelése a Google alkalmazások használatával címmel. A képzés támogatója a Bethlen Gábor Alap volt.

Az interaktív előadásokat dr. Námesztovszki Zsolt tartotta. A képzésen túlnyomórészt a Szabadka és környéki civil szervezeti vezetők és tagok voltak jelen, de érkezett résztvevő Újvidékről, Bácsföldvárról és Bácskossuthfalváról is. A képzés első részében szó esett a biztonságos internethasználatról, a digitális lábnyomról, a Facebook biztonsági beállításairól. A résztvevők számítógépen dolgoztak és így rögtön gyakorlatban is elsajátították az elhangzottakat. Ismerkedtek a Google-alkalmazásokkal, a Doodle ingyenesen használható ütemező eszközzel. A képzés második részében a prezentációkészítésről tanultak. A Prezi program alkalmazását gyakorolták, ingyenes logó- és videókészítő programokat próbáltak ki.

A továbbiakban is igény mutatkozik hasonló tartalmas és gyakorlatorientált képzésre, mert a civil szervezeteknek is folyamatosan követniük kell a korszerű számítástechnikai alkalmazásokat és informálódniuk kell az újdonságokról.