2024. április 16., kedd
TENISZ

Kecmanović megvédte

Miomir Kecmanović a harmadik fiú lett az Orange Bowl történetében, aki a 18 évesek mezőnyében meg tudta védeni a serleget. A 17 éves belgrádi a plantationi döntőben egészen könnyen győzte le a kínai Vu Jiblinget, így a múlt heti Eddie Herr után zsinórban két rangos ifitornán győzedelmeskedett. Kecmanović előtt a 70-es években két amerikai, Billy Martin és Harold Solomon tudta megvédeni az Orange Bowl serlegét. Kecmanović ezzel lezárja pályafutása ifi szakaszát, és 2017-ben már a profi tornákra összpontosít.

Olga Danilović nyolcaddöntős legyőzője, a szlovén Kaja Juvan nyerte a lányok tornáját, hisz a döntőben a ranglistaelső orosz Anasztaszia Potapovát is felülmúlta. A párosok döntőjében Danilović és Potapova nyertek, Juvant és a horvát Lea Boškovićot győzték le.

Az új teniszidény három hét múlva kezdődik, addig a publikum, elsősorban a hazai portálok által, azt találgathatja, hogy Novak Đoković kit szerződtet Boris Becker helyére, és beérheti a kis tornákkal. Ezek között is akad rangosabb, amilyen az e héten folyó 100 ezer dollár összdíjazású, dubaji női ITF-torna. Azon a magyar Bukta Ágnes a selejtező döntőjében a tapasztalt, svájci Patty Schnydertől veszített, a fő táblán Aleksandra Krunić az 1. fordulóban ötször nyerte el a svéd Susanne Celik adogatását, a 2. körben pedig vagy az első kiemelt, török Cagla Buyukakcayjal, vagy pedig a kétéves kényszerpihenő után visszatéréssel próbálkozó, 2011-ben a ranglistán 37. orosz Kszenia Pervakkal találkozik. Nina Stojanović a ranglistán 139., bolgár Jelica Kosztovával kezd, a címvédő Ivana Jorović a selejtezőből vár ellenfelet, Gálfi Dalma pedig a 18 éves, fehérorosz Arina Szabalenkát húzta ki, akinek nemrég Japánban játék nélkül adta át az elődöntőt.