2024. április 24., szerda

Kiváló zombori fotográfiák

Sorrendben 58. klubkiállítását rendezte meg az elmúlt hétvégén a zombori Rada Krstić Fotó-, Film- és Videoklub a Városi Múzeumban. A klubkiállítás mellett egy idő óta a Nyugat-Bácskában tevékeny fotósok munkáinak bemutatása kíséri. Idén mindkét mezőny szelektora Branimir Karanović, az újvidéki Művészeti Akadémia fotográfia-professzora volt.

– A válogatásra benyújtott alkotások mind kiváló minőségűek, nehéz volt elbírálni őket. Különösen megleptek azoknak a szerzőknek fölvételei, akik nem tagjai a zombori klubnak. hatalmas potenciált képviselnek ezek a fiatal és középkorú fotósok, javaslom, csatlakozzanak akár társult tagként a klubhoz, amennyiben valamilyen oknál fogva rendes tagok nem lehetnek – mondta a megnyitón Karanović professzor. 

Fotósorozat mezőnyben az 58. Klubkiállítás első díját Branko Milešević vitte el, második lett Virág István, harmadik Dušan Kozoderović. Az egyedi képek mezőnyében Kőműves Zoltáné a babér, a második díj Zámbó Péteré, a harmadik Branislav Golubé. Ebben a mezőnyben Kis István és Pandek Iván, a Nyugat-bácskai fotósok közt a doroszlói Stock János is dicséretben részesült.