2024. április 20., szombat

Budapestről szeretettel

Ötödik alkalommal szerveztek jótékonysági Mikulás-estet a Fonó Budai Zeneházban – Lurkóházakat, a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolát és a temerini magyar iskolát támogatják

Immár ötödik alkalommal gyűltek össze jótékonysági estre a Vajdaságból elszármazott, Budapesten és környékén élő magyarok december 11-én a Fonó Budai Zeneházban, hogy örüljenek a régi barátoknak, gyerekeik megtalálják az új barátaikat, és közben segítsenek a szülőföldjük gyerekein.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Az idén három intézmény fiataljait is szeretnék segíteni: a Lurkóházakat, a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolát, illetve a temerini magyar iskolát. Vajdasági étel- és italbemutató is várta a telt házas közönséget: a Hernyák Birtok borkóstolóval, a Sonkamester, Árpás Laci a sonkatáljaival, a Balkan Grill hamisítatlan pljeskavicáival, illetve a RothBeer kézműves sörökkel. Az idén is vállalták a felkérést vajdasági művészek: Fehér Nóra, Korhecz Imola és a Cimbora Együttes, Rúzsa Magdi, a Török Testvérek, Varga Izabella, illetvea tavaly nagy sikert aratott gyerekfellépők. Mindenkivel szemben az idén is ugyanaz volt a kritérium: minden fellépő művész, vendéglátó vajdasági vagy kötődik Vajdasághoz, és nem kap anyagi térítést az előadásáért, vagyis mindannyian, a Vajdasági Baráti Egyesület teljes tagsága, a Fonó is, az este ingyen és bérmentve, ám annál nagyobb lelkesedéssel dolgozott a három vajdasági intézmény gyerekeiért. A 3000 Ft-os támogató jegy megvételével hozzájárultak a nemes cél megvalósulásához, de volt lehetőség magasabb árú (6000 Ft-os), kiemelt támogatói jegyet is vásárolni. Tombola is volt, értékes nyereményekkel (utazás, e-book). Természetesen ez a bevétel is a támogatottaké lett. Minden 12 éven aluli, jelenlévő gyerek Mikuláscsomagot kapott.