2024. április 18., csütörtök

Hagyomány és közösségépítés

Talentum-székházavató az Arsenije Čarnojević utcában

Székházat kapott a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület. A csaknem száz napot számláló egyesület tagjai idén karácsonykor karácsonyfájukat már saját otthonban, a székházukban díszíthetik fel, kicsik és nagyok örömére.

Brezovszki Tamara és Brezovszki Roland művészeti vezetők mindenkinek megköszönték az önzetlen támogatást, mert a közös összefogásnak köszönhető a székhely felújítása és megnyitása. A megnyitón Horváth Tímea, Szabadka alpolgármestere megköszönte az egyesület hagyományőrző és közösségépítő tevékenységét.

– Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud – mondta az alpolgármester Kodály Zoltánt idézve. Felkérte a Talentumosokat, hogy még nagyon sokáig szolgálják a magyar közösséget tevékenységükkel. Biztosította őket az önkormányzat támogatásáról.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, hogy nemcsak a Magyar Nemzeti Tanács és a város, hanem az anyaország, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is felismerte, hogy a tehetséggondozás az akaraton és a szándékon kívül, megfelelő körülmények között tud csak igazán szárnyalni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság 600 ezer forintos támogatással segítette a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesületet. Az MNT nevében a talentumosoknak kitartást, elkötelezettséget kívánt. Mint mondta, a Talentum is bizonyítéka annak, hogy itt a Vajdaságban egy életerős közösségként, értékeink tudatában a jövő felé fordulunk, s tesszük ezt úgy, hogy közben átmentjük a múlt értékeit is – mondta Jerasz Anikó a megnyitón.