2024. április 23., kedd

A Mikulás járt a kórházban

A zentai Gyermekbarátok Vidám Kórház csoportosulásának szervezésében kedden este a Mikulás látogatta meg a zentai kórház gyermekosztályának kis betegeit.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A gyermekeket a játszószobában várta a Mikulás és a Vidám Kórház tagjai, és miután összebarátkoztak, mesét is olvastak nekik, majd a puttonyból az ajándékok is előkerültek. A picurok kicsit bátortalanul vették át az ismeretlen szakállas bácsitól a csomagot, de öröm csillogott a szemükben.

A Vidám Kórház tagjait a gyermekosztályon a nővérek ismerősként köszöntötték, hiszen aktivistáik, amikor csak tehetik, kijárnak a beteg gyermekekhez, és játszanak, rajzolnak, társasjátékoznak velük, mesét olvasnak nekik, ünnepekkor pedig ajándékokkal lepik meg őket. Legközelebb karácsony böjtjén ajándékoznak, de addig is többször ellátogatnak hozzájuk, hogy jelenlétükkel kicsit vidámabbá tegyék a gyermekek kórházi tartózkodását.

A Gyermekbarátok szervezte egyébként az elmúlt hétvégén is igen aktív volt, vasárnap megtartották a már hagyományosnak számító Mikulás-futást, szombaton pedig vidám foglalkozásra várták a gyerekeket a Tópart helyi közösségben.