2024. április 20., szombat

Megjelent az ösztöndíjpályázat Óbecsén

Az óbecsei önkormányzat közzétette az egyetemi ösztöndíjak odaítélésére vonatkozó pályázatát a 2016/2017-es tanévre. Az idén összesen 45 hallgató reménykedhet a havi 8000 dináros támogatásban tíz hónapon át. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat helyi irodájának az adatai alapján jelenleg a gépészmérnök, az elektromérnök, a gyógyszerész, a munkavédelmi mérnök, valamint a matematika-, fizika-, kémia- és biológiatanár, valamint technikus bizonyult hiányszakmának, így az ezeken a szakokon tanuló egyetemi hallgatók előnyt élveznek a jogosultság elbírálásakor.
A jelöltek olyan, a szerbiai felsőoktatási intézményben tanuló rendes hallgatók lehetnek, akik először iratkoztak be a folyó tanévben az elsőfokú vagy másodfokú tanulmányok megfelelő évére vagy az abszolvensi évre, nem ismételtek évet és legalább nyolcas tanulmányi átlaggal rendelkeznek. További elvárás, hogy a pályázók az alapfokú akadémiai tanulmányok harmadéves vagy negyedéves, illetve mester tanulmányok elsőéves vagy másodéves hallgatói, vagy először van abszolvensi státusuk az alapfokú akadémiai, illetve a mestertanulmányokon. Nem lehet ösztöndíjas olyan hallgató, akinek abszolvensi státusa van, de lejárt az abszolvensi ideje, aki munkaviszonyban van, aki betöltötte a 26., illetve a 27. életévét, ha az alapfokú tanulmányok tovább tartanak nyolc szemeszternél, és az sem, aki közpénzből valamilyen más ösztöndíjat kap.
A jelentkezési határidő december 14. A pályázat további feltételeiről és a benyújtandó dokumentumokról a www.becej.rs honlapon lehet tájékozódni.