2024. április 25., csütörtök

Közösen osztálytársuk gyógyulásáért

A Petőfi Sándor Általános Iskolában a hétvégén humanitárius, pénzgyűjtési akciót szerveztek – a tanulók, a tanárok és a szülők is egy agytumorral küzdő diákon igyekeznek segíteni.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

Svetislav Dević ötödikes, de betegsége miatt az ősszel már nem indulhatott társaival iskolába. A tanulók koncertet adtak a moziteremben, amely zsúfolásig megtelt (felvételünkön), másnap pedig a Vajdasági Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Központtal együttműködve gyermekrajz-kiállítást nyitottak – a veterniki különleges bánásmódot igénylő iskola bennlakóinak rajzait láthattuk. A szülők és a gyerekek is pózolhattak az erre az alkalomra meghívott, fiatal akadémiai festőművészeknek, valamint Kiss Butterer Márta rajztanárnőnek, a portrékért kapott pénzösszeg is a pénzgyűjtőládába került. Ide dobták be azt a pénzt is, amelyet a szülők által, otthon készített, és a rendezvényen eladott süteményekért kaptak a gyerekek. Az akció sikere vitathatatlan, valóban eredményes volt.

A pénzgyűjtési rendezvény Milosavljević Ildikó zeneszakos osztályfőnök és képzőművészetet előadó kolléganőjének ötlete volt. Úgy gondolták, a művészeteken keresztül hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kisdiák minél hamarabb meggyógyuljon. Mindazok, akik szeretnének segíteni a kisfiún, ezt megtehetik az iskolában, pénzadományukat bevihetik a Bora Prodanović utca 15a alatti intézménybe, telefonszám: 021/547-465.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs