2024. április 18., csütörtök
TENISZ

Kecmanović az Eddie Herr bajnoka

Miomir Kecmanović 17 éves szerbiai teniszező nyerte meg a floridai Bardentonban az év egyik legrangosabb ifjúsági tornáját, az Eddie Herr-versenyt. Az ifi világelső Kecmanović a döntőben fölényesen, 6:2, 6:1-re győzött a 2. helyen kiemelt kanadai Benjamin Sigouin ellen. Kecmanović december 11-étől a floridai Plantationben az Orange Bowl címét védi.

Babos Sencsenben kezd

A hivatásos teniszezőnőket tömörítő szervezet (WTA) közzétette a következő idény első tornáinak benevezési listáit, amelyekből kiderül, hogy Babos Tímea és Jelena Janković a kínai Sencsenben, Ana Ivanović pedig az új-zélandi Aucklandben kezdi meg a 2017-es évet. Összetételben már az első hét kimondottan erős lesz, hisz a legjobb tízből csak az amerikai Madison Keys nem nevezett a január 2-án rajtoló három bevezető torna egyikére sem, a már ismert 69 főtáblás pedig a ranglista első 85 helyezettje közül kerül ki. A hírességek közül nem játszik még a cseh Petra Kvitová, az első gyermekét váró Viktorija Azarenka és a büntetését töltő Marija Sarapova.

A legerősebb torna a brisbane-i, ahol Algelique Kerber, Dominika Cibulková, Karolína Plíšková, Garbiñe Muguruza, Szvetlana Kuznyecova és az olimpiai bajnok Monica Puig is szerepel, Aucklandben a Williams nővérek, Caroline Wozniacki és a horvát tini, Ana Konjuh, Sencsenben pedig Agnieszka Radwańska, Simona Halep, Johanna Konta és Bacsinszky Tímea is indul a pontvadászatban.

A férfiaknál szintén január 2-án lesz a rajt, Novak Đoković és Andy Murray Dohában kezdi az évet Tomáš Berdych, Jo-Wilfried Tsonga és David Goffin társaságában, az indiai Chennaiban Marin Čilić, Roberto Bautista és Dušan Lajović, Brisbane-ben pedig Miloš Raonić, Stan Wawrinka, Kej Nisikori, Dominic Thiem, Rafael Nadal és Viktor Troicki is érdekelt.