2024. április 19., péntek

Az ünnepek csendben jönnek

Tehetségnapot tartottak Keviben

Az ünnepek csendben jönnek, örömmel… címmel tartottak tehetségnapot pénteken délelőtt a kevi Móra István Művelődési Egyesületben, ahol megnyílt a Zenta első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából létrehozott kiállítás is.

Perpeuer Attila, a tehetségnapot életre hívó egyesület elnöke kiemelte, hogy a programsorozat elsődleges célja a gyermekek tehetségének felszínre hozása, valamint a közösségépítés volt, éppen ezért igyekeztek bekapcsolni az óvodásokat, a kisiskolásokat, a felsősöket, sőt a szülőket is.

A kiállítást Tari László helytörténész nyitotta meg, aki elmondta: a tárlat anyagát először a zentai városháza oszlopcsarnokában, majd Tornyoson tekinthették meg az érdeklődők, most pedig Kevibe érkezett, ugyanis azt szeretnék, ha a községhez tartozó falvak lakói is minél nagyobb számban megtekintenék. Hozzátette: abban bízik, hogy a kiállítás megerősíti az emberekben, hogy Zenta – függetlenül attól, hogy most községnek nevezik – mindig is a Tisza mente egyik legjelentősebb városa volt.

A rendezvény folytatásában a gyermekek a zentai Hófehérke Óvoda munkatársainak irányításával különlegesebbnél különlegesebb karácsonyi díszeket készítettek, ami kiváló lehetőséget kínált számukra a karácsonyi ünnepekre való ráhangolódásra – emelte ki Kopasz Ildikó igazgatónő. Elmondta: egyéb célok mellett arra is szerettek volna rámutatni, hogy a gyerekek nemcsak azokkal az ajándékkal szerezhetnek örömet másoknak, amelyeket sok pénzért vásárolnak meg, hanem azokkal is, amelyeket maguk készítenek.

A kevi művelődési egyesületben a következő hetekben számos egyéb programot is szerveznek az ünnepekre való ráhangolódás jegyében. December 6-án Mikulás-napi rendezvénnyel, 17-én betlehemezéssel, 23-án pedig nagyszabású karácsonyi műsorral várják az érdeklődőket.