2024. március 29., péntek

Keresik a Tiszába fulladt lányt

Hétfőn a mentőcsapat Törökbecséig kutatja a folyót

Tegnap volt egy hete, hogy az éjjeli órákban a zentai hídról a Tiszába esett a 15 éves Vitéz Barbara, akinek a holtteste mindeddig nem került elő a zavaros folyóból. A zentai Tisza Mentőcsapat önkéntesei a rendőrséggel karöltve naponta bejárták a Tisza Zenta alatti szakaszát, hátha ráakadnak az eddig nem tisztázott körülmények között vízbe esett fiatal lány holttestére, de a folyó egy hét után sem adta vissza áldozatát.

A hét elején a csendőrség speciális alakulatához tartozó búvárok végeztek kutató merüléseket a híd bánáti oldalához legközelebb eső hídláb környékén. A rendőrség információi szerint Barbara a hídnak erről a pontjáról esett a vízbe, de a búvárok nem találták meg, csak annyit tudtak megállapítani, hogy a Tisza homokos medre viszonylag sima, ezért nem akadt fenn a lány teste, hanem továbbsodorta a mintegy 2-3 kilométeres óránkénti sebességgel hömpölygő folyó vize. Tíz nap alatt akár húsz kilométerre is elsodródhat a holttest a Tiszában.

A Tisza Mentőcsapat vezetője, Baranyi Nándor elmondta, hogy magánszemélyek üzemanyag-adományainak köszönhetően naponta kinn voltak a vízen, és keresték a minden jel szerint vízbe fulladt lányt a zentai község határáig. A búvárok információi alapján azonban kibővítik a kutatást a törökbecsei zárógátig. A keresés kiterjesztéséhez a zentai önkormányzat biztosítja a szükséges üzemanyagot. A mentőcsapat hajója hétfőn reggel indul útnak, és számításaik szerint estig végig tudják járni a Zenta és Törökbecse közötti Tisza-szakaszt, és a folyó mindkét partja mentén keresik a szerencsétlenül járt zentai lány födi maradványait.