2024. április 25., csütörtök

A Chelsea rangadót nyert a Manchester City vendégeként

Az éllovas Chelsea 3-1-re győzött a Manchester City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén.

Az első félidő jelentős részében a hazaiak futballoztak fölényben, és a rendes játékidő utolsó percében meg is szerezték a vezetést, miután Jesús Navas beadása után a labda Gary Cahill sípcsontjáról védhetetlenül saját csapata hálójába vágódott.
A játék képe a szünet után sem változott jelentősen, ezért meglepő fordulat volt, hogy a londoniak ritka ellentámadásainak végén Diego Costa, majd Willian is gólt szerzett. A Manchester City támadásai változatlanul veszélyesnek, de hatástalannak bizonyultak, s a lefújás előtt néhány perccel Eden Hazard jóvoltából ismét a Chelsea volt eredményes.
A rendkívül feszült ráadás utolsó pillanataiban a hazaiaktól Agüerót és Fernandinhót is kiállította a játékvezető.
A vendégek háromszor találták el a kaput a rangadón, és mindhárom gólt eredményezett, így sorozatban a nyolcadik bajnoki meccsüket nyerték meg. A manchesteriek hat veretlen tétmérkőzés után kaptak ki ismét, Josep Guardiola pedig továbbra is nyeretlen edzőként a Chelsea-vel szemben.