2024. április 24., szerda

Meglőttek egy migránst Horgos környékén

Stabil a meglőtt iráni állampolgár állapota

Kedden Horgos környékén egy eddig ismeretlen személy a migránsok egy csoportjára lőtt. Az erre vonatkozó információkat a szerbiai Belügyminisztérium illetékesei megerősítették az N1 hírportálnak.

Migránsok egy csoportja Horgosnál (Molnár Edvárd korábbi felvétele)

Migránsok egy csoportja Horgosnál (Molnár Edvárd korábbi felvétele)

A rendőrség értesítette az esetről az ügyészséget, a vizsgálat pedig még folyik.

Goran Bićanin, a szabadkai Közkórház igazgatója elmondta, kedden este szállították be hozzájuk F. J. 32 éves iráni állampolgárt lőtt sebbel. A férfit további gyógykezelésre benntartották a kórházban, állapota stabil.

Az M1 Aktuális csatorna Híradójának értesülései szerint a kedden történt eset kapcsán hírzárlatot rendeltek el a szerbiai hatóságok.

A Híradó arról számolt be, hogy a három iráni este hat órakor indult el a táborból a közeli benzinkúthoz, és amikor az út mentén gyalogoltak, az egyik felüljárónál lövés érte őket. A hasán találta el a golyó az egyik férfit. A migránsok három férfit láttak elmenekülni a felüljáróról.

Nem kizárt, hogy embercsempészek nyitottak tüzet rájuk. A megtámadott férfiak közül az egyik a jövő héten kedden, a másik kettő a jövő héten szerdán mehetett volna be a tranzitzónába, hogy beadják a menedékjogi kérelmüket. 

A Híradó úgy tudja, nem pisztolyból, hanem egy nagyobb kaliberű fegyverből nyitottak rájuk tüzet.