2024. április 25., csütörtök

Elkezdődött a Winterfest

A Szabadság téren tegnap este megnyitotta „kapuit” az újvidéki Winterfest, amely a tervek szerint február 3-áig fog tartani.

Az ünnepélyes megnyitón a nagykikindai Čuperak gyermekkórus Minja Subota, gyermekműsor-vezető közreműködésével, valamint a nagybecskereki ABBA Real Tribute Band szórakoztatta a nagyérdeműt. Az eseményt Miloš Vučević polgármester is megtisztelte jelenlétével.

A rendezvényt más nagyvárosokban már bevált téli fesztiválokról mintázták, forralt borral, forró csokival, karácsonyi kirakodóvásárral, és ínycsiklandó gasztronómiai finomságokkal várják a látogatókat. A hangulatosan feldíszített faházikókban különböző ajándéktárgyakat, díszeket vásárolhatnak a polgárok, továbbá értesülhetnek az újvidéki fesztiválok, galériák, múzeumok, színházak és más művelődési intézmények kínálatáról. A Városi Kertészet földlabdás fenyőket árul, fiákeres felvonulást, sétakocsikázást is szerveznek. Az érdeklődők mindennap 18 órától a – Singing Christmas Tree zenés sorozat keretében – gyermekkórusok fellépését tekinthetik meg, 19 órakor pedig a színpadon helyi zenekarok és lemezlovasok lépnek fel. A fesztivál szervezői a Color press group és a Ninamedia.