2024. március 28., csütörtök

Az ünnepek jegyében

A topolyai Művelődési Ház decemberi programjai

Mint azt a korábbi években megszokhattuk, a topolyai Művelődési Ház rendezvényei egész hónapban az ünnepekre való készülődésről, és magáról az ünnepekről szólnak. Így lesz ez az idén is, hisz az intézmény ezúttal is számos programot ajánl az érdeklődők figyelmébe.

December másodikán, tehát ma 17 órától a moziteremben jótékonysági koncertre kerül sor, amelyet a Kis-Bácska – a szklerózis multiplexben megbetegedetteket tömörítő egyesület szervez meg évente, ugyanakkor a szervezet tagjai által készített kézműves alkotások is megtekinthetőek lesznek a moziterem előcsarnokában.

December 10-én, szombaton 16 és 18 óra között a Művelődési Ház mozitermének előcsarnokában kézműves játszóházra kerül sor a legkisebbek részére, amely az ünnepekre való készülődés jegyében zajlik. Az 5–11 éves gyermekek részére szervezett foglalkozások vezetője Sinkovics Budai Margit. A résztvevők személyesen a Művelődési Ház titkárságán jelentkezhetnek, telefonon a 024/713-515-ös számon, valamint e-mailben a kultura@stcable.net címen december 8-a, csütörtök 14 óráig. Részvételi díj 150 dinár.

Ezt követően hétfőn, december 12-én a filmek szerelmeseinek kedvez a kínálat, ugyanis 16, 18 és 20 órai kezdettel mozifilmeket vetítenek az intézményben.

Az immár hagyományosnak nevezhető Téli varázslat elnevezésű rendezvénysorozatra az idén december 14-e és 23-a között kerül sor. Ennek keretein belül sor kerül a mézeskalács- és ikebana-kiállításra, a kirakodóvásárra, ahol különböző kézművestermékeket vásárolhatunk karácsonyra, és még a Télapóval is találkozhatnak a Művelődési Ház környékén sétálók. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 14-én, szerdán 17 órai kezdettel kerül sor a moziterem előcsarnokában. E hó 15-én, csütörtökön 17 órától a Művelődési Ház mozitermében a szabadkai Gyermekszínház Bolhacirkusz című előadást tekinthetik meg a legkisebbek (a 0–4 éves korosztály). Az előadást közös télapóvárás követi. Másnap, vagyis 16-án szerb nyelvű gyermekelőadásra kerül sor Kvarna farma címmel.

December 17-én, szombaton 9 és 17 óra között karácsonyi játék, baba- és gyermekruhabörzét tartanak, ahol a használt, megunt ruhák, játékok találnak új gazdára. Mindazoknak, akik szeretnék áruba bocsátani felesleges termékeiket, a jelentkezés kötelező. Bérleti díj nincs, az asztalok 1,2×1 m nagyságúak. Jelentkezési határidő december 15.

Hétfőn, december 19-én ismét a Szabadkai Gyermekszínház produkcióját kísérheti figyelemmel a nagyérdemű. Ezúttal a Csipet kutya kalandjai című előadást tekinthetik meg 9, 10.15 valamint 14 órai kezdettel a moziteremben. Belépés díjtalan, de szervezett látogatás esetén kötelező a bejelentkezés.

A hagyományos karácsonyi vásár megnyitójára december 19-én, hétfőn kerül sor tíz órakor. A vásár december huszonharmadikáig mindennap 9 és 19 óra között várja a látogatókat.

A topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló Bábszakkörének évzáró előadására december 21-én, szerdán kerül sor 16 órakor a moziteremben. A Hókirálynő című előadás rendezője és szövegválogatója Crnkovity Edit és Kokrehel József. A belépés díjtalan.

December 22-én, csütörtökön 18 órakor kezdődik a topolyai Alapfokú Zeneiskola ünnepi, jótékonysági hangversenye. 23-án délelőtt a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvónői tartanak gyermekelőadásokat, míg ugyanezen a napon 17 órakor kerül sor a Téli varázslat záróünnepségére, az eredményhirdetésre és a díjak átadására.

December 28-án, szerdán a Vajdasági RTV tamburazenekarának évbúcsúztató koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A belépés díjtalan, az ingyenes jegyek 16-ától vehetők át a Művelődési Ház irodájában.

A hónap és az év utolsó rendezvényére pénteken, december 30-án kerül sor. 19.30-tól az intézmény mozitermében a 25 éves Csalóka zenekar ad koncertet, amelyen a zenekar tagjai (Rózsa Tibor-hegedű, Kelemen Zsolt-brácsa, Borsodi Árpád-bőgő) mellett részt vesz Kisimre Szerda Anna, Patyerek Orsolya, a Juhász zenekar, a Fokos zenekar, Csonka Ferenc és Keszég Ákos, Boldizsár Csaba, valamint Savelin László.