2024. április 25., csütörtök

Ünnepi készülődés Szenttamáson

Szenttamáson is nagyban folynak az ádventi és a karácsonyi előkészületek – hallottuk szombaton Szabados Fodor Beátától, a községi tanács tájékoztatási tanácsosától. Lapunknak adott nyilatkozatában elmondta, a VMSZ Női Fórumának aktivistái a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából pénteken szórólapokat osztogattak A családon belüli erőszak ‒ beszéljünk róla jelmondattal, valamint a Női Fórum szakmai támogatásáról biztosítják az érintett polgárokat és családokat.

Fotó: Paraczky László

Fotó: Paraczky László

‒Szombaton délelőtt a templomudvarban, ugyancsak a Női Fórum kezdeményezésére, elkészült az ádventi koszorú. A munkában az összes művelődési egyesület részt vett. Az első gyertyát vasárnap a tuki óvodások segítségével gyújtottuk meg a nagymise előtt, vagyis háromnegyed tízkor. A második gyertyát a jövő vasárnap a Hagyományápolók Klubjának tagjai gyújtják meg, ugyanakkor a Mikulást is várjuk a nagy ádventi koszorúhoz. A harmadik gyertyagyújtásnál a Pitypang tánccsoport ad rövid ünnepi műsort, az utolsó gyertyát pedig Süge Zsolt hitoktató hittanos diákjai gyújtják meg. Ők is rövid műsorral kedveskednek az érdeklődőknek – sorolta beszélgetőtársunk.
A tanácsos elmondta még, hogy az említett gyertyagyújtáson kívül a szenttamásiak az idén is gazdag ádventi és karácsonyi műsorra számíthatnak. Tovább folytatódik a Női Fórum cipősdoboz akciója is. Amennyiben a polgárok szeretnék megajándékozni a rászoruló gyerekeket, ajándékaikat cipősdobozba csomagolva vigyék a községháza 2-es számú irodájába. Az összegyűjtött ajándékot a tanítónők és óvónők ajánlása alapján fogják kiosztani a legkisebbeknek.
December 16-án a Női Fórum szervezésében a helyi Zsebszínházban a Szabadkai Zeneiskola diákjainak karácsonyi hangversenyét tekinthetik meg az érdeklődők. Másnap, december 17-én a Gion Nándor Emlékházban immár 5. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos karácsonyi vásár, amelyen ezúttal is az ünnephez szorosan kötődő tárgyakat, karácsonyfadíszeket, karácsonyi ajándékokat és egyebet lehet kiállítani és árulni.
‒ December 23-án a Pitypang együttes karácsonyi műsorát tekinthetik meg, amelyet Gaál Brigitta szervez. Másnap, azaz szenteste a VMSZ Női Fóruma a helyi közösség épülete előtti téren újra állít karácsonyfát, az éjféli mise után pedig forralt borral és teával várjuk az ünneplőket – mondta végezetül a községi tanácsos.