2024. április 23., kedd
TEREMFOCI

Jelentkeznek a csapatok

A sport- és testnevelési központ december 19. és január 8. között szervezi meg Adán a sportcsarnokban a Balog Béla-emléktornát, vagyis a hagyományos téli kispályás focitornát, amelynek Ada község önkormányzata a főtámogatója. A tornára december 13-áig jelentkezhetnek a csapatok: november végéig 7000 dinár a nevezési díj, decemberben már 8000 dinár. A kispályás focitorna díjalapja 330 000 dinár. Ebből 220 000 dinár illeti meg a győztes csapatot, a maradék összegen a második és a harmadik helyezett gárda osztozik közel fele-fele arányban, valamint 10 000 dináros pénzjutalomban részesül a torna legjobb kapusa.

Körtvélyesi Tícián, a sportközpont igazgatója elmondta, hogy 30–35 csapat részvételére számítanak az idei kispályás tornán, amelyre eddig már 14 csapat jelezte részvételét tucatnyi településről, Szabadkától Földvárig. Megjegyezte, hogy az eddig benevezett csapatok jók, színvonalas focit játszanak, és a soraikban vannak hivatásos és futsalos focisták is. Kisebb eltérésekkel a futsal szabályrendszere szerint bonyolítják le a mérkőzéseket, a csapatok pedig kiváló bíráskodás mellett játszhatnak, hiszen hivatásos labdarúgó-játékvezetők bíráskodnak már a csoportkörtől kezdődően – tudtuk meg a sportközpont igazgatójától. Kiemelte, hogy a legjelentősebb különbség, hogy a futsalban szokásos 4 + 1 helyett 5 + 1-es (5 játékos és 1 kapus) felállásban lépnek pályára a csapatok. Ezzel az amatőr csapatoknak kívánnak kedvezni, akárcsak az alacsony nevezési díjakkal, mert szeretnék, hogy minél nagyobb számban induljanak a tornán. Az érdeklődők bővebb információhoz a www.sportada.rs honlapon a Balog Béla menüpont alatt juthatnak, illetve a tornára a 063/812-1192-es telefonszámon jelentkezhetnek.

A kispályás focitorna elsődleges célja, hogy a soron következő három-négy hét során színvonalas programot nyújtson Ada község lakosainak. Sokan kivándoroltak külföldre, viszont az ünnepekre hazajönnek, és a torna lehetőséget biztosít, hogy találkozzanak, beszélgessenek és jól érezzék magukat, emellett jó mérkőzéseket is megtekinthetnek. Az eddigi tornák színvonaláról árulkodik, hogy az idén mindazok a csapatok visszatérnek, jelentkeznek vagy érdeklődnek, amelyek már korábban is pályára léptek nálunk – közölte Körtvélyesi, hozzátéve, hogy az érdeklődők a www.sportada.rs honlapon is kísérhetik majd a torna fejleményeit. A honlapra ugyanis napi rendszerességgel felkerülnek a mérkőzések időpontjai és eredményei, valamint a tabellák és a góllövők listája.