2024. április 20., szombat
NÉPMESEMONDÓ VERSENY

Negyvennégy diák mondott magyar népmesét

Negyvennégy részvevője volt a szabadkai Smile Nagycsaládosok Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége immár negyedik alkalommal megrendezett népmesemondó versenyének.

A jelentkezők nagy száma miatt két helyszínen, a Szabadkai Városi Könyvtárban és a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben tartották meg szombaton a megmérettetést. Vajdaság több településéről, valamint a magyarországi Tompáról és Csongrádról is érkeztek versenyzők. Az alábbi eredmény született:

A 6 évesek és az első osztályosok mezőnyében 1. helyezett lett Gulyás Annamária (Ada), 2. Benák Lúcia (Szabadka), 3. helyen végzett Sereg Kata (Tompa).

A 2. osztályosok csoportja volt a legnépesebb, itt megosztott első helyezett Sebők Csáki Szintia (Szabadka) és Danka Lili (Palics), második helyen végzett Domorád Dóra és Tomek Martin (Szabadka), a harmadik helyezettek pedig Góli Zsuzsanna (Szabadka) és Pesut Emma (Palics), különdíjas Remete Lénárd (Hajdújárás).

A 3. és 4. osztályosok kategóriájában a legjobbnak Juhász Adrián (Szentmihály) bizonyult, a második helyen Dudás Zsófia (Szabadka) és Pálity Nataniel (Szabadka) osztozik, a harmadik helyezett Szabó Veronika (Csongrád) lett.

Az 5-8. osztályosok mezőnyében az első helyen Károlyi Egon (Óbecse) és Róka Réka (Palics) végzett, a második helyen Szalai Klaudia (Hajdújárás) és B. Varga Zsófia (Palics) osztozik, a harmadik helyezettek pedig Boja Lúcia (Mohol) és Szalai Noémi (Palics). Mindannyian könyvjutalomban részesültek.

A Szabadkai Városi Könyvtárban Gombár Szeréna, a szabadkai magyar főkonzulátus konzulja is köszöntötte a megjelenteket.