2024. április 25., csütörtök

Internetes betegkönyvigénylés nyugdíjasoknak

Több hivatalos helyiségben is átadhatók a kérvények

A belgrádi után az újvidéki önkormányzat is lehetővé teszi a nyugdíjasok számára azt, hogy elektronikus úton, az eUprava internetportálon keresztül kérvényezzék az új betegkönyveket.

A nyugdíjasok Újvidéken 17 hivatalos helyiségben kérvényezhetik az új betegkönyvet az eUprava hírportál segítségével (Ótos András felvétele)

A nyugdíjasok Újvidéken 17 hivatalos helyiségben kérvényezhetik az új betegkönyvet az eUprava hírportál segítségével (Ótos András felvétele)

Az elektronikus úton történő kérvények átadása Miloš Vučević polgármester és Ana Brnabić miniszter megállapodásának köszönhetően valósult meg. Azoknak a nyugdíjasoknak, akik nem használnak számítógépet, városszerte megszervezik a kérvények átadását. Az újvidéki önkormányzat az Újvidéki Nyugdíjas Egyesülettel és az Idősek Otthonával karöltve, valamint több helyi közösség segítségével városszerte 17 hivatalos helyiségben megszervezi az eUprava internetes portál által megrendelhető, új betegkönyvek iránti kérvényeknek az átadását. Az önkormányzat által kijelölt helyiségekben december 31-éig minden munkanap 8 órától 12 óráig fogadják a nyugdíjasokat.

Idős polgártársainknak csak a jelenleg használatban lévő, érvényes betegkönyvüket kell magukkal vinniük a kérvények átadásakor. A bejelentkezés alkalmával kézhez kapják a befizetőszelvényt, amellyel kifizethetik a betegkönyv elkészítésének, valamint az új betegkönyv házhoz szállításának költségeit is. Azok a nyugdíjasok, akik már befizették a betegkönyvilletéket, a kérvényeiket a Köztársasági Egészségbiztosító Alap újvidéki épületében adhatják át, a Búza tér 1. alatt. A többi nyugdíjas, aki még nem fizette be az új betegkönyv kiállításának illetékét, ezt továbbra is megtehetik a Búza téri épületben, azok pedig, akik számítógépet is használnak, a www.euprava.gov.rs címen tehetik ezt meg.

Az eUprava segítségével intézhető kérvények átadását az önkormányzat a következő címeken szervezte meg:

– Újvidéki Nyugdíjasok Egyesülete, Posta utca 3.

– Ivo Andrić helyi közösség, Banović Strahinja utca 20.

– Újvidék Idősek Otthona, Slobodan Jovanović sugárút 29.

– Klisa helyi közösség, Száva utca 27.

– Bukovac helyi közösség

– Sremska Kamenica helyi közösség

– Stari Ledinci helyi közösség

– Káty helyi közösség

– Budiszava helyi közösség

– Kabol (Kovilj) helyi közösség

– Piros helyi közösség

– Kiszács helyi közösség

– Alpár (Stepanovićevo) helyi közösség

– Veternik helyi közösség

– Futak helyi közösség

– Begecs helyi közösség

– Csenej helyi közösség