2024. április 20., szombat

Nyugdíjasok vására

Az Újvidéki Vásár Master Központjában ma nyílik meg az első alkalommal megszervezett, Nyugdíjasok vására elnevezésű, két napig tartó rendezvényegyüttes.

Ótos András illusztrációja

Ótos András illusztrációja

Az esemény jelmondata: A gondtalan idős korért. A szervezők azt szeretnék, ha a nyugdíjasok kihasználnák a felkínált lehetőségeket, és színvonalas tartalmakkal – szórakozással, barátkozással, ismerkedéssel, interaktív alkotótevékenységgel stb. – töltenék meg szabad idejüket. Szeretnék, ha koncertekre járnának, rendszeresen ellenőriznék egészségi állapotukat, megízlelhetnének, megpróbálhatnának olyan termékeket, amelyeket kizárólag idősebb személyek számára dobnak piacra – orvosi segédeszközöket mozgáskorlátozottak számára, időskori banki hitelajánlatokat, megismerkednének gyógyfürdők és üdülőközpontok turisztikai ajánlataival... Az elképzelés szerint a ma megnyíló vásár egy olyan hely, ahol a nyugdíjasok mindezt megtehetik, egyúttal megtudhatnak nagyon sok, hasznos dolgot a helyes táplálkozásról, azokról az önkormányzati és tartományi szervekről, szervezetekről, amelyek érdekeiket képviselik… Nyereményjátékot is szerveznek az idősek számára. A társalgásra mindenkit szeretettel várnak.

A megnyitóünnepségen 14 órakor jelen lesz Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai titkár, akárcsak Milan Krkobabić tárca nélküli miniszter. Kapunyitás már 12 órakor, a rendezvény mindkét napon 19 óráig látogatható, szombaton már 10 órától. Ma 13 és 15 óra között orvosok adnak gyakorlati tanácsokat az időseknek, a látogatóknak lehetőségük lesz megméretni vércukorszintjüket, vérnyomásukat… A belépés természetesen ingyenes.