2024. április 25., csütörtök

Cipősdobozcsomag karácsonyra

Az Ifix ifjúsági szervezet ajándékokat gyűjt az Ada községben élő hátrányos helyzetű gyerekeknek

Kedves és hasznos ajándékokkal szeretné meglepni az Ada községben élő hátrányos helyzetű gyermekeket az Ifix ifjúsági szervezet, amely cipősdoboz-akciót indított. Az adományok gyűjtését december 20-áig végzik, és ehhez kérik az adományozók segítségét és adományait cipősdobozba csomagolva.

Bozsóki Judit, az Ifix elnöke elmondta, hogy az akcióhoz csatlakozott az adai Szarvas Gábor Könyvtár gyermekrészlege, valamint besegít a helyi Műszaki Iskola diákparlamentje. Az adományozók így Adán az Ifix-iroda mellett a könyvtárban és a középiskolában lévő gyűjtőponton is leadhatják a cipősdobozcsomagokat. Mi kerülhet a cipősdobozba? Játékok, tanszerek, higiéniai termékek, édességek és egyéb apróságok – tudtuk meg Bozsóki Judittól.

– A cipősdoboz-akciónak megvan a sémája, hogy mi kerüljön bele egy ilyen célra szánt dobozba. Lehetnek benne apróbb játékok, plüssfigura és kisautó, összekötve a kellemest a hasznossal. Jó, ha van benne valamilyen higiéniai termék, szappan vagy fogkefe, esetleg törölköző. Továbbá füzetek, ceruzák, zsírkréta, bármilyen tanszer és iskolai eszköz, hiszen az is jól jön a gyerekeknek. Lehet beletenni könyvet, de zoknit, kesztyűt és sapkát is, és minden olyan adományt, ami belefér egy átlagos méretű cipősdobozba. Lehet benne csemege, de romlandó dolog ne kerüljön bele, illetve olyan termék, ami kifolyhat. A cipősdoboz-akcióhoz mindazoktól a személyektől várjuk a felajánlásokat, akik szeretnének segíteni a rászoruló gyerekeken. A cipősdobozra rá kell írni, hogy a készítő fiúnak vagy lánynak szánta-e a csomagot, illetve hogy milyen korosztálynak, feltüntetve a gyermek életkorát. Minden felajánlást szívesen fogadunk, majd a beérkező cipősdoboznak keresünk megfelelő nemű és korú gyermekeket, akiknek átadhatjuk. A gyűjtést december 20-áig végezzünk, utána szeretnénk szétosztani a csomagokat. Ezt még nem egyeztettük a községi szociális központtal, de valószínűleg az ő segítségükkel keressük fel azoknak a hátrányos helyzetű családoknak a gyerekeit, akiknek átadhatjuk a csomagot. Azt szeretnénk, ha összegyűlne 30-40 cipősdobozcsomag. Az akciót azért szerveztük meg, mert Ada községben erre még nem volt példa, valamint ez nagyon kedves formája az ajándékozásnak, ami biztosan hasznos és szép is lesz – közölte az Ifix elnöke.