2024. április 19., péntek
2017-ES KOSÁRLABDA-EB

Magyarország egy csoportban a címvédővel

Kedden délután Isztambulban kisorsolták a négy országban megrendezésre kerülő 2017-es férfi-Európa-bajnokság csoportbeosztását. A finn–izraeli–román–török közös rendezésű kontinensbajnokságon a Stojan Ivković által irányított magyar válogatott, amely 1999-ben szerepelt legutóbb Eb-n, a C csoportban kapott helyet, amelynek a mérkőzéseit Kolozsváron rendezik majd, s amelyben még a címvédő és olimpiai bronzérmes Spanyolország, az olimpiai ötödik helyezett Horvátország, az Eb-hetedik Csehország, Montenegró és a házigazda román válogatott kapott helyet.

Az olimpiai ezüstérmes Szerbia a D csoportban kezdi meg a szereplését, s próbálja meg két évvel ezelőtti negyedik helyét éremre váltani. A D jelzésű csoportban az Aleksandar Đorđević vezette Szerbia mellett a társrendező Törökország, valamint Nagy-Britannia, Oroszország, Lettország és Belgium kapott még helyet.

A 2015-ös Eb ezüstérmese, a litván válogatott a B csoportban, az előző kontinensbajnokság bronzérmese, a francia válogatott pedig a C csoportban szerepel.

A 40. kontinenstornának Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-étől szeptember 17-éig.

A csoport (Helsinki): Lengyelország, Görögország, Franciaország, Finnország, Izland, Szlovákia.

B csoport (Tel-Aviv): Ukrajna, Izrael, Litvánia, Grúzia, Olaszország, Németország.

C csoport (Kolozsvár): Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró, Románia, Magyarország.

D csoport (Isztambul): Nagy-Britannia, Oroszország, Szerbia, Lettország, Törökország, Belgium.