2024. április 24., szerda

Férjhez ment a libapásztorlány Piroson

A pirosi Fehér Ferenc Magyar Művelődési Egyesület megalakulásának 16. évfordulójára emlékezett szombaton a helyi magyarság.

Üdvözlőbeszédében Gyülvészi Géza, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, a 16. év természetesen nem jubiláris, de alkalom lehet arra, hogy összejöjjenek és bemutassák, hogy a szakkörök mit dolgoztak egész éven át. Bőven van mutatni való, valamennyien alaposan kivették részüket a munkából.

Az estet hagyományosan népdalcsokorral a helyi Pipacs vegyeskórus kezdte, majd a Csíra ifjúsági énekcsoport tagjai mutatkoztak be népdalválogatással. A művelődési egyesület névadójának, Fehér Ferencnek egyes versei is elhangzottak zongorakíséret mellett. Az est fénypontja a Tengelice gyermekkórus fellépése volt, akik a Márton-napi ünnepkörhöz kapcsolódóan A libapásztorlány lakodalma című zenés, gyermekeknek írt darabot vitték színre. A szereplésüket jutalmazó vastaps nem csupán a kicsinyeknek, hanem felkészítőiknek, Bácsi Etelkának és Rigó Hanák Ildikónak is szólt. A műsor végén a fellépők a vendégeket lakodalmi fonatos kaláccsal és vörösborral kínálták. A további jó hangulatról a Classic band együttes gondoskodott.